Israelul, ameninţat că astăzi va fi plesnit peste faţă de Iran

Mori Savir
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 aprilie

Israelul, ameninţat că astăzi va fi plesnit peste faţă de Iran

English Version

Actualizare - Tasnim News Agency: O grupare de hackeri susţine că a pătruns în site-ul Ministerului Apărării al Israelului.

Grupul, care s-a prezentat drept Nethunter, a declarat joi în adresa sa de Telegram (t.me/Nethunt3r) că a reuşit să se infiltreze şi să obţină acces la infrastructura Ministerului Apărării al Israelului, conform tasnimnews.com.

De asemenea, grupul a lansat un videoclip pentru a-şi dovedi afirmaţia cu privire la infiltrarea în sistemele şi reţelele interne ale Ministerului Apărării al Israelului.

Nethunter a mai declarat că a obţinut acces la documente confidenţiale ale ministerului, inclusiv unele desene tehnice privind fabricarea dispozitivelor militare, a armelor, a pieselor militare şi chiar documente despre sistemul de apărare aeriană Iron Dome al Israelului.

Grupul a mai spus că s-a infiltat în companii locale şi străine care lucrează pentru Ministerul Apărării al Israelului.

---

Actualizare - Forţele de Apărare a Israelului (IDF) au lovit locaţiile de unde au fost lansate rachete către Sderot, Kfar Azza şi Ashkelon joi noaptea, folosind foc de artilerie şi lovituri aeriene, conform The Jerusalem Post.

În plus, joi, IDF-ul a distrus o clădire minată în Khan Yunis folosind foc de tancuri.

---

Actualizare - Poliţia israeliană a împuşcat şi a ucis un terorist care a aruncat un dispozitiv exploziv către forţele israeliene în timpul unei razii în Nur Shams, aproape de Tulkarm, vineri dimineaţa, conform informaţiilor furnizate de Poliţia Israeliană.

Forţele israeliene au arestat trei terorişti, iar ciocniri au izbucnit între palestinieni şi forţele israeliene în timpul raidului.

---

Actualizare - Ambasadele israeliene din întreaga lume au fost plasate în stare de alertă maximă în contextul ameninţărilor venite din partea Iranului, conform The Jerusalem Post.

Diplomaţii care îşi desfăşoară activitatea în străinătate şi-au exprimat îngrijorarea că ambasadele lor ar putea fi ţinta represaliilor iraniene. Surse au confirmat pentru The Jerusalem Post că ambasadele israeliene din întreaga lume au fost plasate în stare de alertă maximă joi.

În plus, unii ambasadori au primit solicitări de a nu participa la evenimente publice din motive legate de securitatea lor, iar raportările vin pe fondul temerilor privind atacurile de răzbunare ale Iranului, menţionează sursa.

Aceste raportări vin în urma unui presupus atac israelian asupra Siriei, care a ucis un membru important al Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran, Mohammad Reza Zahedi. Potrivit mass-mediei israeliene, diplomaţii care îşi desfăşoară activitatea în străinătate şi-au exprimat îngrijorarea că ambasadele lor ar putea fi ţinta represaliilor iraniene.

Mai devreme, Israelul a negat rapoartele care afirmă că şi-a retras ambasadorii şi a evacuat ambasadele sale în mai multe locaţii din întreaga lume.

Potrivit unor rapoarte iniţiale, această decizie negată de Israel a fost luată în acord între Ministerul de Externe şi Shin Bet-ul Israelului. Ameninţări anterioare la adresa ambasadelor israeliene începând cu 7 octombrie

Pe 8 octombrie, a doua zi după ce Hamas a declanşat masacrul din sudul Israelului anul trecut, ambasadele din întreaga lume au fost de asemenea notificate cu privire la ameninţări concrete la adresa securităţii lor.

---

Israelul a fost ameninţat că astăzi va fi plesnit peste faţă de Iran, ca pedeapsă pentru atacul de luni asupra consulatului de la Damasc.

Iranul a programat să se petreacă astăzi trei lucruri, care se comportă împreună ca un silogism - două premise şi concluzia lor:

Premisa 1:

- Astăzi urmează să se desfăşoare ceremonia funerară principală pentru membrii Corpulului Gărzii Revoluţionare Islamice (IRGC) ucişi într-un atac aerian (israelienii nu şi l-au asumat) asupra unui consulat iranian din Siria, unde se spune că au fost ucise cel puţin douăsprezece persoane (inclusiv şapte consilieri militari iranieni şi Mohammad Reza Zahedi, membru Hezbollah, comandant superior al Forţelor Quds - o elită de spionaj); înmormîntarea lor, însă, a avut loc, deja, la un altar şiit din Damasc, după cum a informat presa.

Garda Revoluţionară Islamică din Iran (IRGC) este o forţă militară şi paramilitară, fondată în 1979 după Revoluţia Islamică. Este responsabilă cu apărarea ideologică, politică şi militară a republicii islamice şi are o influenţă considerabilă în politica şi economia Iranului. IRGC este implicată într-o varietate de activităţi, inclusiv în domeniul militar, economic, politic şi de securitate, şi este considerată o organizaţie influentă şi puternică în cadrul sistemului de guvernare al Iranului.

Premisa 2:

- Astăzi ar urma să aibă loc o revoltă internaţională împotriva regimului sionist "uzurpator", după cum s-a exprimat Ayatollahul Khamenei, care speră că demonstraţiile planificate pentru Ziua Quds de anul acesta, (marcată astăzi, 5 aprilie, în ultima vineri a lunii sfinte Ramadan), vor mobiliza susţinătorii Palestinei nu doar din ţările musulmane, dar şi din cele nemusulmane, care să preseze pentru un sfârşit al agresiunii israeliene asupra Fâşiei Gaza.

"Ziua Quds de anul acesta va fi o revoltă internaţională împotriva regimului sionist uzurpator," a spus liderul Khamenei, care a continuat astfel: "Dacă în anii anteriori, Ziua Quds era sărbătorită doar de ţările islamice, anul acesta este foarte probabil ca Ziua Quds să fie sărbătorită în ţările neislamice cu măreţie, cu voia lui Dumnezeu."

Ziua Quds, cunoscută şi ca Ziua Ierusalimului, este o zi de solidaritate internaţională cu poporul palestinian. A fost iniţiată de Republica Islamică Iran în 1979, imediat după Revoluţia Islamică, şi este marcată în fiecare an în ultima vineri a lunii sfinte Ramadan. Ziua Quds este o manifestare a opoziţiei faţă de controlul israelian asupra Ierusalimului, un oraş considerat sfânt atât în islam, cât şi în iudaism şi creştinism. Această zi este marcată prin demonstraţii şi adunări publice în Iran şi în alte ţări, inclusiv în unele comunităţi musulmane şi pro-palestiniene din întreaga lume. Scopul este să exprime sprijinul pentru palestinieni şi să critice acţiunile Israelului în teritoriile palestiniene ocupate.

Concluzia:

- Regimul sionist va primi "o palmă în faţă" ca răspuns pentru atacul asupra sediului ambasadei iraniene din capitala Siriei, dupa cum a ameninţat miercuri liderul Revoluţiei Islamice, Ayatollahul Seyyed Ali Khamenei, o ameninţare a cărei seriozitate a fost confirmată de Agenţia Centrală de Informaţii a SUA (CIA), care a avertizat Israelul că Iranul, ca răzbunare, ar putea lansa o operaţiune militară majoră în 48 de ore.

Consecinţe

- Analiştii spun că recenta extindere a atacurilor israeliene ţintite asupra adversarilor din regiune, ca să includă operativi şi lideri de securitate iranieni, va adânci ostilităţile regionale şi că SUA ar putea fi în imposibilitate să mai evite antrenarea într-un conflict regional mai profund. Guvernul iranian a adus la cunoştinţă pe mai multe canale că va trage Statele Unite la răspundere pentru atacul din Damasc.

- Armata israeliană a oprit concediul pentru toate unităţile de luptă pe 4 aprilie, pe fondul preocupărilor cu privire la o posibilă răzbunare iraniană: "În conformitate cu evaluarea situaţiei, s-a decis întreruperea temporară a concediului", a spus armata. Pe 3 aprilie, armata a declarat că a recrutat rezervişti pentru ca să sporească apărarea.

- Lumea se întreabă, cu emoţie, cum se va concretiza ameninţarea iraniană.

Ceea ce vom constata neîntîrziat, în cursul acestei zile.

Opinia Cititorului ( 13 )

 1. Dumnezeu sa ajute Israelul!

  Rusia dintotdeauna si Iranul actual sunt doua cancere al omenirii.

  Se creeaza premisele pentru a trimite musulmanii din Europa, la locurile lor de bastina.

  Ca si in relatiile cu rusii si chinezii, germanii vor avea cele mai mari probleme.

  1. si pe rusi la fel! caramba in Orcia.

  Despre Israel spune așa ...cel ce te va blestema sa fie blestemat si binecuvantat sa fie cel ce te va binecuvanta!"

  1. E vorba despre binecuvintarea lui Isaac catre fiul sau Iacov, care inca nu devenise Israel.

  Tupeul Iranului e fără margini.

  1. S--au facut de ras.

  Eu cred ca pe autoritatile iraniene le mananca pielea.Oricum,ceea ce trebuie sa se intample se va intampla.Iranul cu certitudine trebuie impiedicat sa se inarmeze nuclear fiindca ar deveni pericolul public nr.1.Cica le pasa de palestinieni dar de yemeniti,nimic,nimic,i-au nenorocit de ani de zile.Sa le fie rusine autoritatilor iraniene fiindca sprijina teroristii si mai fac si pe lupul moralist!Culmea culmilor este ca mos Ali mai cere si ajutorul lui Dumnezeu in relele pe care le face,nu mai pot de indignare!

  Asa si .. cri cri nu s-a intamplat nimic.

  1. mai au cateva ore, sper sa fie ocupati cu cina de dupa postul de peste zi

  Mitropolitul Neofit din Grecia despre profetia pustnicului Gheron Theodor care a trecut la Domnul acum cativa ani,care zice:

  "Copiii mei, vă veți bea cafeaua și veți auzi că evreii au lovit programul nuclear al Iranului. Atunci vor incepe marile evenimente. Și in aceeași perioadă sau cu puțin înainte, va cădea Erdogan. Acestea sunt semnele pe care le veți avea ca să înțelegeți că încep marile evenimente (al treilea război mondial)".  

  1. Cum ii spune? Neofit?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb