Israelul îi va vaccina pe supravieţuitorii Holocaustului din toată lumea

J.P.
Internaţional / 12 ianuarie

Israelul îi va vaccina pe supravieţuitorii Holocaustului din toată lumea

Guvernul israelian lucrează la un program prin care să asigure tuturor supravieţuitorilor Holocaustului, din întreaga lume, vaccinarea împotriva coronavirusului, a declarat o oficialitate citată de dpa, conform Agerpres.

Detaliile nu au fost încă definitivate, dar probabil vor fi deschise centre de vaccinare în anumite ţări, a afirmat ministrul pentru diaspora, Omer Yankelevich. Ea a adăugat că dacă va fi necesar vor fi trimise echipe care să le administreze beneficiarilor vaccinul la domiciliu.

Conform unui proiect de comunicat, vârsta înaintată a celor care au supravieţuit Holocaustului îi include în categoria de risc ridicat în cazul îmbolnăvirii de COVID-19, iar în unele state nu este clar dacă vor primi vaccinul în viitorul apropiat. Planul guvernamental "va asigura şi vaccinarea tuturor supravieţuitorilor Holocaustului din Israel şi va oferi instrucţiuni şi sprijin corespunzător".

Programul va fi administrat de Shalom Corps, o mişcare internaţională de voluntari care implică tineri din Israel şi din comunităţile evreieşti din toată lumea în servicii prin care să îşi exprime valorile comune, mai arată comunicatul.

Rămâne de stabilit ce autorizaţii sunt necesare din partea altor guverne şi de achiziţionat dozele necesare, "separat şi suplimentar faţă de stocul actual al Israelului ", astfel încât "nu va fi afectat în niciun fel efortul curent de vaccinare din Israel".

Conform datelor ministerului pentru diaspora, în Israel mai trăiesc 190.000, iar în alte ţări 130.000 de supravieţuitori ai genocidului comis de nazişti şi colaboratorii lor din Europa, soldat cu şase milioane de victime în perioada celui de-al doilea război mondial.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am mari îndoieli că un om trecut de 70j de ani, cu multiple morbidități va fi protejat de vaccinul corporațiilor neo fasciste să nu se infecteze.

    Hai sa fim serioși! 

    1. Supravietuitori ai holocaustului sunt acum considerati si copiii si nepotii. Cred ca ar trebui rescrisa definitia cuvantului supravietuitor ca sa reflecte aceasta realitate.

Ziarul BURSA

27 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 27 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro