Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Italia amână din nou termenul pentru salvarea Alitalia

Ziarul BURSA #Internaţional /

Guvernul italian a amânat din nou termenul limită pentru salvarea operatorului aerian Alitalia, acordând potenţialilor cumpărători posibilitatea să depună oferte angajante până în 15 octombrie, transmite DPA, conform Agerpres.

Compania feroviară controlată de stat Ferrovie dello Stato (FS) conduce un consorţiu care vrea să preia Alitalia. Din consorţiu fac parte operatorul aerian american Delta şi firma italiană de infrastructură Atlantia, controlată de familia Benetton.

FS intenţiona să prezinte o ofertă până în 15 septembrie, dar a cerut încă o lună "pentru ca membrii consorţiului să analizeze detaliile planului de redresare al operatorului aerian", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Economice din Italia.

Autorităţile de la Roma sunt în căutarea unui cumpărător pentru compania aeriană italiană care trece din nou printr-o perioadă dificilă.

Odată un jucător important în industria transportului aerian european, în ultimii ani Alitalia a avut de suferit de pe urma competiţiei trenurilor de mare viteză şi a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piaţă şi profiturile sale. În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi salariilor.

Alitalia are aproximativ 9.200 de angajaţi în regim full-time şi alţi 1.600 plasaţi într-o schemă temporară susţinută de stat. Orice reducere permanentă de personal ar fi un subiect sensibil într-o ţară cu o rată ridicată a şomajului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS