ITALIARegiunea Lombardia a decretat restricţii de circulaţie pe timpul nopţii

G.U.
Internaţional /

Regiunea Lombardia a decretat restricţii de circulaţie pe timpul nopţii

În încercarea de a stopa creşterea numărului cazurilor de Covid-19, începând de astăzi, 22 octombrie, regiunea italiană Lombardia a decretat restricţii de circulaţie pe timpul nopţii şi cere limitarea călătoriilor în întreaga regiune, anunţă postul RaiNews, potrivit HotNews.ro.

Ordonanţa care a fost semnată marţi de ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, şi de preşedintele regiunii, Attilio Fontana, prevede ca în intervalul cuprins între orele 23.00 şi 05.00 dimineaţa pot fi efectuate deplasări doar pentru necesităţi de muncă dovedite, situaţii de necesitate, de urgenţă, sau din motive de sănătate. Ordonanţa va fi în vigoare până la data de 13 noiembrie.

Ordonanţa emisă de regiunea Lombardia prevede revenirea sistemului declaraţiilor pe propria răspundere. În al doilea paragraf al articolului 1 se menţionează că "existenţa situaţiilor care permit posibilitatea deplasării revin persoanei în cauză, care trebuie să completeze şi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere". Nerespectarea măsurilor prevăzută de ordonanţă se pedepseşte cu sancţiuni cuprinse între 400 şi 3.000 de euro.

Primarul din Milano: există riscul ca pandemia să aibă un efect devastator

"Noi suntem aici pentru a încerca să găsim soluţii, pentru că, dacă pandemia izbucneşte într-un oraş mare, efectul este unul devastator", precizează primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, într-un interviu în care vorbeşte despre creşterea numărului de cazuri în oraş şi în provincie.

Vorbind în continuare despre creşterea infecţiilor, a internărilor şi a numărului de paturi ocupate la secţiile de terapie intensivă, Giuseppe Sala explică: "Este un fapt generalizat, însă în unele zone, cum ar fi zona metropolitană din Milano, este mai grav, în timp ce în altele, cum ar fi cazul a trei provincii: Brescia, Bergamo, Cremona, situaţia e mai puţin gravă. Iar motivul acestui decalaj e simplu de înţeles: pur şi simplu locuitorii acestor provincii au plătit deja un preţ foarte mare în lunile martie şi aprilie, şi practic s-a dezvoltat un fel de imunitate. Milano, în schimb, nu a plătit acest preţ. Profesorul Remuzzi - continuă primarul din Milano - cu care am vorbit cu puţin timp în urmă, îmi spune că până în prezent, din cele 36.000 de decese pe care le-am avut în Italia din cauza Covid, 33.000 au fost persoane cu vârste peste 65 de ani. Este adevărat că acum infecţiile îi afectează şi pe cei mai tineri, însă categoria vârstnicilor este cea mai delicată. Motiv pentru care lansez o dublă invitaţie, una pentru noi toţi, că trebuie să ne protejăm vârstnicii. Cea de-a doua le-o adresez lor: staţi acasă, este un lucru vital în acest moment".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie