IULIAN BULAI:"Viitorii şefi ai TVR şi SRR nu trebuie să fie oameni politici"

S.B.
Miscellanea / 22 februarie

"Viitorii şefi ai TVR şi SRR nu trebuie să fie oameni politici"

Deputatul Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură din Cameră, a declarat la postul RFI că actualii şefi ai Televiziunii Române şi ai Societăţii Române de Radiodifuziune nu au legitimitate şi trebuie să plece din funcţii. El a subliniat că în curând vor fi discutate în Parlament rapoartele de activitate ale celor două instituţii şi că viitorii manageri nu trebuie să fie oameni politici, informează news.ro.

Deputatul USR a acuzat politizarea şi lipsa de transparenţă de la televiziunea publică şi radioul de stat.

Iulian Bulai a afirmat că rapoartele de activitate ale TVR şi SRR vor fi dezbătute în curând: "Dezbaterea va avea loc în cel mai scurt timp. Mai întâi, trebuie să primim acest aviz pe aceste rapoarte, de la Comisia de Buget-Finanţe, pentru a avea în regulă toată procedura parlamentară şi pentru a nu putea fi atacat mai departe acest sistem şi această decizie. De aceea, aşteptăm să treacă bugetul şi să începem dezbaterea pe aceste rapoarte. Dacă bugetul va întârzia, eu nu văd nimic în calea începerii unei dezbateri şi a unei discuţii pe marginea rapoartelor de la TVR şi SRR".

Preşedintele Comisiei pentru cultură, care critică de mai mulţi ani conducerea SRTv şi SRR, a subliniat că fiind "lipsite de legitimitate trebuie să plece". "Îmi menţin aceste opinii, chiar dacă acum sunt preşedintele acestei comisii (...). Lipsa de legitimitate vine din deciziile subsecvente din ultimii ani. Lipsa transparenţei. Este foarte multă lipsă de transparenţă în televiziune şi în radioul public. Ca să vă dau doar un exemplu banal, de acum două săptămâni: se face o comisie de anchetă şi doamna Gradea (preşedintele director general al TVR, n.r.) ameninţă cu darea în judecată a celor care au dezvăluit sursele unui contract de curăţenie şi că obligă publicaţia care a făcut public acest contract să-şi dezvăluie sursele, altfel va fi dată în judecată".

Iulian Bulai a mai acuzat proasta gestionare a bugetului TVR şi lipsa de performanţe jurnalistice: "An de an, în ultimii trei ani, bugetul de la TVR, în Parlament când a fost votat, a venit cu 10% mai puţin, pentru că doamna Gradea în loc să cheltuie veniturile provenite din încasările din publicitate, din reclamă, le-a declarat profit, nu le-a cheltuit, Ministerul Finanţelor retrăgând această sumă. Ei, urmare a acestei decizii de a brava, cum că Televiziunea Publică face profit, nu este nicidecum în pierdere a dus la o scădere anuală consecventă de 10% a bugetului TVR, în ultimii trei ani (...). Televiziunea Publică nu are asta ca scop, nu trebuie să facă profit, este o chestiune de lux pentru fiecare angajat şi jurnalist să ajungă într-un loc în care nu trebuie să facă profit, trebuie să creeze conţinut editorial corespunzător, trebuie să facă servicii de informare publică, poate să facă divertisment de calitate, programe de educare şi informare, dar nu trebuie să facă profit, ăsta este ultimul scop pe care îl avea TVR (...). Nu mai zic de faptul că în ultimii trei ani, TVR a făcut puţine spre deloc breaking news, nici o ştire asumată prima dată de o instituţie media cu 2.200 de angajaţi şi încă vreo 300 de colaboratori şi cu un buget uriaş de 80 de milioane de euro anual".

Bulai a mai declarat că nu vrea oameni politici în fruntea TVR şi SRR: "Eu îmi doresc un profesionist. Dacă ar fi un om politic, nu am face nimic altceva decât ce a făcut PSD cu domnul Georgică Severin. Nu îmi doresc un politician, pentru că este lipsit de legitimitate", potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mananca rahat baiatul asta... Cat timp sefii TVR si SRR sunt alesi de Parlament au, inevitabil, un caracter politic, adica sunt simpatici puterii neomarxiste ticaloase din Romania.

    Intamplator sau nu, TVR a preluat deja o linie homosexual neomarxista chiar din timpul Doinei Gradea ceea ce este inacceptabil pentru contribuabil.  

    ce fata de retardat are acest bulangiu.daca noaptea s-ar intalni cu o femeie gravida pe strada,imediar femeia ar avorta. bai avortonule,pai tu vrei sa numesti ma conducatori la televiziunea nationala.? bai jegule,la cum arati,cred ca nici ghita ciobanu ,nu te-ar angaja la stana lui. ptiu,piei drace.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro