IULIAN IVAN:''Românii care studiază în străinătate pot vota cu documentele emise de instituţiile de învăţământ''

G.U.
Politică / 3 decembrie 2020

Sursă foto: Munchen.mae.ro

Sursă foto: Munchen.mae.ro

Reprezentantul cu însărcinări speciale pentru procese electorale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Iulian Ivan, a declarat, astăzi, că românii care se află în străinătate pentru studii şi care nu au documente emise de autorităţile străine pot vota la alegerile parlamentare pe baza documentelor emise de instituţiile de învăţământ, conform Agerpres.

Ivan a precizat că, pe site-ul MAE, este publicată lista documentelor emise de autorităţile străine care pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile parlamentare.

"Pentru a preîntâmpina situaţii neplăcute, recomandăm ca cetăţenii români cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate să se informeze din timp asupra condiţiilor în care îşi pot exercita dreptul de vot în situaţia actuală. MAE (...) face toate eforturile pentru ca acest scrutin să se poată desfăşura cât mai bine cu putinţă. (...) Actele de identitate româneşti care au expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie 2020 pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot. De asemenea, documentele care atestă dreptul legal de şedere în străinătate necesare alegătorilor care au doar reşedinţa în străinătate pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot dacă acestea au expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie 2020. De asemenea, documentele eliberate de autorităţile străine pot fi prezentate la secţia de votare, nu doar în original, ci şi în format electronic sau în copie", a explicat reprezentantul MAE, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Iulian Ivan, în ţările cu restricţii de circulaţie din cauza pandemiei de COVID-19, au fost întreprinse demersuri pentru ca alegătorii români să se poată deplasa la secţiile de votare pe baza unei declaraţii sau a unor dovezi specifice că vor participa la procesul electoral.

Alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot vota la orice secţie organizată în afara României, transmite Agerpres.

Votarea în străinătate pentru alegerile parlamentare se desfăşoară pe 5 şi 6 decembrie, în intervalul 7,00 - 21,00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii duminică până la 23,59.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro