Jefferies: "Evaluarea bursei de acţiuni indiene se va dubla, până în 2030"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 februarie

Jefferies: "Evaluarea bursei de acţiuni indiene se va dubla, până în 2030"

English Version

Analiştii băncii estimează că evaluarea bursei indiene va ajunge la zece trilioane de dolari, faţă de 4,3 trilioane în prezent

"În următorii patru ani, PIB-ul Indiei va atinge probabil cinci trilioane de dolari, ţara devenind astfel a treia cea mai mare economie a lumii", conform Jefferies

Bursa de acţiuni din India este pe cale să aibă o creştere puternică în anii următori, urmând să atingă o valoare de zece trilioane de dolari până în 2030, datorită creşterii economice a ţării şi a reformelor implementate, conform unei note publicate de analiştii băncii de investiţii Jefferies săptămâna trecută, scrie Business Insider.

Bursa din India are o evaluare de 4,3 trilioane de dolari, fiind a cincea cea mai mare piaţă de acţiuni din lume, iar titlurile listate aici au adus în ultimii douăzeci de ani un randament anual consistent de 10%.

Analiştii Jefferies sunt de părere că, investitorii se pot aştepta în continuare la randamente de 8-10% în următorii cinci-şapte ani.

"Presupunând că randamentele vor fi în ton cu cele din ultimii 15-20 de ani şi având în vedere noile listări, valoarea pieţei din India va ajunge aproape zece trilioane de dolari până în 2030 - imposibil de ignorat de marii investitori globali", au scris cei de la Jefferies.

În ultimii ani, India a devenit un punct de atracţie pentru fluxurile globale de capital, mai ales în condiţiile în care investitorii pleacă din China. Astfel, turbulenţele economiei dirijate de la Beijing, scăderea puternică a bursei şi criza din sectorul imobiliar i-au făcut pe investitori să-şi îndrepte atenţia către India, ceea ce a contribuit la creşterea pieţei acţiunilor cu 31%, anul trecut.

Între timp, reformele sistemului financiar indian, dinamicile geopolitice favorabile, mediul anterprenorial în dezvoltare şi accentul pus de ţară pe exporturile de servicii sporesc perspectivele de creştere puternică a Indiei şi a pieţei bursiere. În ultimul deceniu, PIB-ul Indiei a înregistrat o rată de creştere anuală compusă de 7%.

"În următorii patru ani, PIB-ul Indiei va atinge probabil cinci trilioane de dolari, devenind astfel a treia cea mai mare economie a lumii până în 2027, depăşind Japonia şi Germania, cu cea mai rapidă creştere şi beneficiind de situaţia demografică (oferta constantă de forţă de muncă), de întărirea puterii instituţionale şi îmbunătăţirea guvernanţei", se menţionează în nota celor de la Jefferies, conform Business Insider.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb