Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

JEREMY HUNT:Ţările care nu respectă libertatea presei trebuie să suporte consecinţele

D.I.
Politică /

Jeremy Hunt (Sursa foto: Twitter)

Jeremy Hunt (Sursa foto: Twitter)

Ţările care nu respectă libertatea presei trebuie să suporte consecinţele diplomatice, a avertizat ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt miercuri, făcând referire la situaţia care se deteriorează în China dar şi în alte locuri din lume, informează Reuters.

El a declarat că Beijingul a angajat milioane de oameni pentru a cenzura conţinutul, pentru a produce postări false pe reţelele sociale şi a manipula online.

"Dacă vom acţiona împreună, putem aduce la vedere abuzurile şi să facem ca cei care ar răni jurnaliştii sau îi închid pentru că îşi fac treaba să sufere consecinţe diplomatice", a declarat Hunt.

China a anunţat o nouă campanie de "curăţare" a internetului luna trecută. În noiembrie 2018, China a anunţat că a închis aproape 10.000 de conturi care aveau conţinut "senzaţional, vulgar sau dăunător din punct de vedere politic".

Hunt, care se află în cursa pentru a deveni viitorul premier britanic, a declarat că ţările nu trebuie să se resemneze în faţa unor atacuri asupra libertăţii presei precum asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul.

Comentariile sale au fost susţinute şi de avocata pentru drepturile omului, Amal Clooney.

Ea a criticat liderii mondiali pentru că au ignorat asasinarea lui Khashoggi şi l-a criticat pe preşedintele american Donald Trump.

"Astăzi, ţara fostului preşedinte James Madison are un lider care atacă media şi face ca jurnaliştii din întreaga lume să fie mai vulnerabili în faţa abuzurilor", a afirmat ea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS