Judecătoarea selectată de Trump la Curtea Supremă, audiată de Senat

A.P.
Internaţional /

Judecătoarea selectată de Trump la Curtea Supremă, audiată de Senat

Senatul Statelor Unite începe luni audierea judecătoarei Amy Coney Barrett, nominalizată de către Donald Trump la Curtea Supremă, în pofida opoziţiei democraţilor, care au însă puţine pârghii să-i împiedice confirmarea înaintea alegerilor de la 3 noiembrie, relatează AFP, citat de News.

Magistratata în vârstă de 48 de ani a fost desemnată la 26 septembrie de către preşedintele republican în exerciţiuu să-i succeadă progresistei Ruth Bader Ginsburg, decedată cu opt zile mai înainte de cancer.

Potrivit Constituţiei, ea urmează să fie supusă validării Senatului pentru a intra în "templul" dreptului american, din care fac deja parte cinci judecători conservatori din nouă.

Democraţii şi candidatul lor Joe Biden cer să se aştepte verdictul urnelor în vederea ocupării acestui post pe viaţă, extrem de influent, însă Donald Trump vrea să avanseze cât mai rapid pentru a le da satisfacţie alegătorilor din dreapta religioasă.

Judecătoarea Barrett este foarte bine văzută în mediile religioase, pe ale căror valori le împărtăşeşte, începând cu o opoziţie afişată faţă de avort şi un ataşament faţă de cuplu ca uniunea "unui bărbat cu o femeie", potrivit unei scrisori pe care i-a trimis-o în 2015 Papei.

O catolică practicantă şi mamă a şapte copii, dintre care doi adoptaţi, iar ultimul bolnav de trisomia 21, ea a declarat la un moment dat că are drept "cauză" "să servească Regatul lui Dumnezeu".

Apartenenţa sa la un mic grup catolic - People of Praise - cu rituri care ies din canoanele oficiale, a făcut obiectul unei atenţii deosebite în ultimele zile.

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro