Jumătate din angajaţii "Parmalat" rămîn fără loc de muncă

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 martie 2004

Compania îşi va concentra activitatea în Europa, Canada şi Australia

Grupul italian alimentar falit "Parmalat" se va retrage din douăzeci de ţări în care derulează operaţiuni şi va disponibiliza aproape jumătate din forţa de muncă de care dispune, în încercarea de a face faţă luptei cu datoriile imense. Strategia "Parmalat" presupune vînzarea diviziilor din Statele Unite, a operaţiunilor din America Latină şi Asia. Din cei 32.000 de salariaţi ai grupului, vor mai rămîne circa 17.000, dat fiind că societatea italiană îşi va concentra activitatea în Europa, Australia şi Canada. În ceea ce priveşte SUA, "Parmalat" negociază vînzarea tuturor sau măcar a unei părţi din operaţiunile de producere a laptelui - "Farmland Dairies", "Parmalat USA" şi o filială din Alabama, care a solicitat, luna trecută, pro-tecţia faţă de creditori. Totodată, "Parmalat" a angajat o companie de consultanţă care să găsească un cumpărător pentru divizia "Archway Cookies", al treilea pro-ducător de prăjituri din SUA.

Planul privind reorganizarea "Parmalat" a fost creionat de administratorul Enrico Bondi - numit de Guvern, în prima sa întîlnire cu creditorii companiei. Aceştia din urmă au cerut firmei "Parmalat" să converteas-că o parte din debitele în valoare de 16 miliarde de dolari în titluri de valoare, permiţînd astfel recapitalizarea şi revenirea pe piaţă a grupului.

Enrico Bondi spune că planul ar putea intra în vigoare pînă în luna septembrie şi solicită reprezentanţilor băncilor să ajute compania să iasă din criză.

La ora actuală, "Parmalat" deţine active în treizeci de state, unde produce 120 de mărci de produse. "Parmalat" intenţionează să înstrăineze 90 dintre acestea, dorind să rămînă numai cu produsele destinate unui stil de viaţă sănătos, după cum spun oficialii societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro