KADRA se alătură Grupului EMI

T.B.
Companii / 29 noiembrie 2023

KADRA se alătură Grupului EMI

Grupul EMI, furnizor european în domeniul soluţiilor industriale de acces, încheie un parteneriat cu KADRA, principalul furnizor de soluţii integrate pentru automatizarea şi managementul accesului din România, se arată într-un comunicat al KADRA, remis redacţiei. Prin acest parteneriat strategic care plasează KADRA, companie cu peste 30 de ani de experienţă marcaţi de preocuparea constantă pentru inovare în domeniu, alături de EMI, apare un grup lider pe piaţa soluţiilor de automatizare a accesului, conform sursei menţionate.

Cu o cifră de afaceri estimată combinată de 38 de milioane de euro şi EBITDA de peste 8 milioane de euro pentru 2023, în urma încheierii parteneriatului cu KADRA, Grupul EMI devine lider regional în sistemele industriale de acces, cu un avantaj competitiv pe zona de servicii de montaj şi mentenanţă, dar şi cu un portofoliu solid de proiecte noi pe segmentele industrial-logistic şi retail, se mai arată în comunicat.

Astfel, începând cu 1 decembrie 2023, KADRA se va alătura grupului EMI, care include în prezent EMI Romania, Decran Belgia şi Slovacia şi Access Systems Belgia, informează compania.

Această colaborare aduce laolaltă expertize complementare, conducând la o prezenţă puternică pe piaţa construcţiilor şi a serviciilor, potrivit comunicatului. În timp ce Grupul EMI excelează în sectorul industrial, KADRA completează cu expertiza sa în domeniul medical, în special în zona de spitale şi clinici, la care se adaugă şi experienţa relevantă în soluţii integrate de management automat al parcărilor, relatează sursa citată.

Ambele companii vor continua să funcţioneze din punct de vedere operaţional în mod independent, ca entităţi juridice separate, menţinându-şi identitatea şi cultura, potrivit comunicatului. În acelaşi timp, parteneriatul va permite optimizarea resurselor, a prezenţei tehnice din teren şi îmbunătăţirea calităţii soluţiilor şi serviciilor livrate către clienţii lor, relatează sursa indicată.

Jerôme France, CEO al Grupului EMI, este entuziast în legătură cu această colaborare, care prezintă, din perspectiva lui, un avantaj semnificativ atât pentru KADRA, cât şi pentru Grupul EMI, se arată în comunicat: "Prin primirea KADRA şi a fondatorilor săi în familia Grupului EMI, continuăm să punem în practică strategia noastră de consolidare a prezenţei în sectorul sistemelor de acces. Această colaborare îşi propune să pună în valoare expertiza specifică pe care fiecare companie o are în domeniul său predilect, KADRA având o contribuţie importantă cu cei 30 de ani de experienţă în furnizarea de soluţii de acces pentru sectoare diverse. Vom căuta în continuare noi parteneriate în zonele noastre geografice de tradiţie, parteneriate în cadrul cărora le propunem antreprenorilor autonomie operaţională, alături de toate beneficiile de a fi parte a unei platforme mari de soluţii şi servicii pentru automatizarea accesului, alimentată de resurse importante şi sprijin financiar din partea partenerilor noştri de la Innova Capital şi Morphosis Capital", a comentat domnul France.

CEO-ul KADRA transmite conform sursei menţionate: "Vedem această colaborare ca pe un mare avantaj atât pentru KADRA, cât şi pentru Grupul EMI", a declarat Octavian Fanea, CEO KADRA. "Este o oportunitate pentru companiile noastre să-şi pună laolaltă expertiza din domeniile în care fiecare excelează. Suntem onoraţi să fim parteneri în Grupul EMI, care devine din ce în ce mai puternic, care a depăşit deja graniţele României şi intenţionează să continue să crească prin noi achiziţii valoroase în Europa Centrală şi de Est", a adăugat CEO-ul KADRA.

Atât Jerôme France, CEO EMI Group, cât şi Octavian Fanea, CEO KADRA, pun accentul pe oportunitatea de creştere şi crearea unui avantaj competitiv mai solid care rezultă din combinarea experienţelor celor 2 companii, se mai arată în comunicat. Colaborarea cu KADRA exprimă totodată şi angajamentul Grupului EMI pentru extinderea ulterioară în Europa Centrală şi de Est prin achiziţii strategice de companii valoroase, potrivit companiei.

Această colaborare marchează al treilea parteneriat concretizat de Grupul EMI în mai puţin de doi ani, în linie cu obiectivul de a realiza cel puţin două tranzacţii anual, arată datele comunicatului. Companiile intenţionează să-şi menţină abordările distincte pe piaţă, în timp ce îşi consolidează anumite resurse în beneficiul reciproc, conform sursei indicate.

Pe măsură ce această formulă de colaborare se dezvoltă, parteneriatul îşi propune să seteze noi recorduri de performanţă în România, considerând această piaţă ca pe un laborator de dezvoltare pentru soluţiile de mentenanţă, relatează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb