Retail

KASPERSKY:Numărul entităţilor vizate de atacuri ransomware a crescut cu peste 60%

Ziarul BURSA #Companii / 13 decembrie 2019

Numărul entităţilor vizate de atacuri ransomware a crescut cu peste 60%

Cel puţin 174 de instituţii municipale globale, cu peste 3.000 de organizaţii din subordine, au fost vizate de atacuri ransomware, în ultimul an ,susţin experţii de la Kaspersky.

Numărul instituţiilor şi organizaţiilor din subordine vizate de ransomware a crescut cu cel puţin 60% faţă de cifra raportată în 2018.

Potrivit "Kaspersky Security Bulletin: Povestea anului 2019", sumele de răscumpărare sunt, în medie, de 1,03 milioane de dolari, ajungând până la 5,3 milioane de dolari.

Cercetătorii au remarcat că aceste cifre nu reprezintă cu exactitate costurile finale ale unui atac, deoarece consecinţele pe termen lung sunt mult mai grave.

Programul malware citat cel mai des drept vinovat variază, însă trei familii au fost considerate cele mai notorii de către cercetătorii Kaspersky, res-pectiv: Ryuk, Purga şi Stop, conform Kaspersky.

Ryuk a apărut în peisajul ameninţărilor în urmă cu mai bine de un an şi de atunci este activ în toată lumea, atât în sectorul public, cât şi în cel privat. Specialiştii susţin că modelul său de distribuţie implică, de obicei, livrarea prin malware de tip backdoor, care, la rândul său, se răspândeşte prin intermediului phishing-ului, cu un fişier infectat, anexat la e-mail şi deghizat în document financiar.

La rândul său, malware-ul Purga este cunoscut încă din 2006, însă recent au fost descoperite municipalităţile ca victime ale acestui troian, având diverşi vectori de atac - de la phishing la atacuri de tip "brute force".

De asemenea, programul de criptare Stop este relativ nou (de doar un an) şi se propagă ascunzându-se în programe de instalare software. Acest virus a fost popular, aflându-se pe locul 7 din 10, în topul celor mai răspândite programe de criptare din al treilea trimes-tru al anului 2019.

Kaspersky, companie globală de securitate cibernetică fondată în anul 1997, are în portofoliu peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 270.000 de companii - client.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

14 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9188
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0604
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5162
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7235
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.7733

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro