Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

KASPERSKY:O falsă aplicaţie FaceApp infectează victimele cu un modul adware

V.D.
Companii #IT /

O falsă aplicaţie FaceApp infectează victimele cu un modul adware

Cercetătorii Kaspersky au identificat o aplicaţie falsă, care este concepută pentru a păcăli utilizatorii să creadă că este versiunea certificată de FaceApp, dar infectează dispozitivele victimelor cu un modul adware numit MobiDash.

Odată ce aplicaţia este descărcată din surse neoficiale şi instalată, aceasta simulează o eroare şi este eliminată. Apoi, un modul malware din aplicaţie rămâne, discret, pe dispozitivul utilizatorului, afişând reclame.

Potrivit datelor Kaspersky, aproximativ 500 de utilizatori unici au întâmpinat această problemă numai în ultimele două zile, primele detecţii apărând pe 7 iulie. Au fost identificate aproape 800 de module diferite.

"Persoanele din spatele MobiDash îşi ascund adesea modulul adware în aplicaţii şi servicii populare", explică Igor Golovin, security researcher la Kaspersky. "Aceasta înseamnă că acţiunile versiunii false de FaceApp s-ar putea intensifica, mai ales dacă luăm în considerare sutele de ţinte, în doar câteva zile. Le recomandăm utilizatorilor să nu descarce aplicaţii din surse neoficiale şi să instaleze soluţii de securitate pe dispozitivele lor pentru a evita orice probleme."

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cum pot scăpa de aceste reclame atât de agresive ?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS