KBC şi "Santander" au vândut peste 20% din "Bank Zachodni"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 martie 2013

"KBC Groep" NV din Belgia şi "Banco Santander" SA din Spania au obţinut 4,89 miliarde zloţi (1,5 miliarde dolari) din vânzarea deţinerilor lor la "Bank Zachodni WBK" SA -a treia mare bancă din Polonia.

În cadrul unei oferte de acţiuni derulate săptămâna trecută, băncile au vândut 19,9 milioane de titluri la un preţ de 245 zloţi fiecare, către investitori financiari. "Santander" a înstrăinat 5,2% din "Zachodni", reducându-şi astfel participaţia la 70%, iar KBC a renunţat la întreaga sa deţinere, de 16,2% din banca poloneză.

Vânzarea acţiunilor "Zachodni" a fost administrată de "Deutsche Bank" AG, "Citigroup" Inc., "Morgan Stanley", "Bank of America", "Credit Suisse Group" AG, "KBC Securities" NV, "Santander Invest-ment", "Dom Maklerski WBK" SA, "Goldman Sachs Group" Inc. şi UBS AG.

"Santander", care a finalizat în ianuarie fuziunea "Zachodni" cu divizia poloneză a KBC ("Kredyt Bank" SA), a fost supusă presiunilor din partea autorităţilor de reglementare de la Varşovia în sensul creşterii ponderii titlurilor "Zachodni" disponibile pentru alţi investitori. În urma înstrăinării cotelor mai sus menţionate, acest capital (free-float) a ajuns la 30%.

Profitul operaţional al "Zachodni" a însumat 4,08 miliarde euro în 2012, comparativ cu 3,44 miliarde în anul anterior. Valoarea activelor băncii poloneze era, la finele lui 2012, de aproape 14,5 miliarde euro, faţă de 13,36 miliarde euro la sfîrşitul lui 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro