Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

KELEMEN HUNOR, PREŞEDINTELE UDMR:"Nu ne preocupă în acest moment o moţiune de cenzură"

I. Ghe.
Politică /

"Nu ne preocupă în acest moment o moţiune de cenzură"

Senatorii şi deputaţii UDMR nu vor vota o eventuală moţiune de cenzură împotriva guvernului Orban, anunţată de PSD şi Pro România, chiar dacă reprezentanţii în Parlament ai etniei maghiare au propriile nemulţumiri legate de activitatea Executivului, a declarat Kelemen Hunor, preşedintele formaţiunii politice, la RFI România.

"Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt în jur de şase luni pana la alegerile generale. Cei care depun moţiunea ar trebui să spună cine va guverna mai departe. Eu cred că PNL trebuie lăsat să guverneze în continuare. Pe noi, în acest moment, nu ne interesează o moţiune de cenzură, nici să depunem, nici să votăm; trebuie lăsaţi să guverneze aşa cum au dorit şi apoi să mergem la alegerile generale, când va veni momentul. Nu ne preocupă în acest moment o moţiune de cenzură", a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a dezavuat acuzaţiile liberalilor la adresa Uniunii cu privire la modul în care parlamentarii acesteia s-au poziţionat în legătură cu anumite proiecte legislative iniţiate de PSD.

Kelemen Hunor a precizat: "Cei care au făcut USL-ul să nu vină cu astfel de acuzaţii cel puţin un deceniu încolo. Cei care au făcut USL-ul să tacă din gură. Noi nu am făcut alianţă cum a făcut PNL-ul cu PSD-ul, nu am făcut nici cu alte partide şi nici nu vom face. Deci nu accept astfel de lecţii de la PNL, cel puţin un deceniu, pentru că tot ce au distrus ei în 2012, prin USL şi după aceea în 2013-2014, cu acea majoritate de peste 60%, nu a fost corectat. Deci nu accept lecţii de la cei care au format USL-ul".

El a mai spus că, în opinia UDMR, premierul Ludovic Orban trebuie să dialogheze cu Parlamentul, înainte de luarea unor decizii privind viitorul economiei naţionale şi a finanţelor publice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS