KELEMEN HUNOR:"Sunt de acord cu un consens politic, la nivel naţional, pentru proiectul Pactul pentru Muncă"

A.P.
Politică / 9 noiembrie 2020

"Sunt de acord cu un consens politic, la nivel naţional, pentru proiectul Pactul pentru Muncă"

Seria consultărilor politice pentru proiectul Pactul pentru Muncă a debutat cu dezbaterea Uniunii Democrate Maghiare din România-UDMR, reprezentată de Preşedintele partidului, domnul Kelemen Hunor şi a doamnei deputat Csep Éva-Andrea, secretar al comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă.

Kelemen Hunor a întărit ideea unui consens politic, la nivel naţional, în ceea ce priveşte proiectul Pactul pentru Muncă şi domeniile prioritare pentru România: învăţământ, piaţa muncii, fiscalitate şi a salutat iniţiativa reprezentanţilor "Pactului pentru Muncă", menţionând importanţa corelării pieţei muncii cu sistemul educaţional.

Preşedintele UDMR a spus: "Avem o lipsă de viziune în ceea ce priveşte domeniile prioritare de dezvoltare ale ţării. Acomodarea la situaţii pe termen scurt nu dă rezultate pe termen mediu şi lung, de aceea este nevoie de viziune şi strategie de dezvoltare durabilă. Trebuie avută în vedere importanţa legăturii între dezvoltarea învăţământului dual şi a şcolilor profesionale coroborată cu nevoile mediului de afaceri. Felicit iniţiatorii "Pactului pentru Muncă" şi mă alătur demersului pentru a crea, la nivel naţional, un consens economic şi politic care să promoveze măsuri de flexibilizare şi dezvoltare a pieţei muncii în concordanţă cu un sistem educaţional funcţional ancorat la realităţile economice".

Întâlnirea cu UDMR face parte din seria consultărilor membrilor Pactului pentru Muncă, cu reprezentanţii tuturor partidelor politice pentru agrearea măsurilor propuse în cadrul proiectului "Pactul pentru Muncă" şi crearea unui consens politic, pe plan naţional, astfel încât aceste măsuri să fie susţinute, implementate şi adoptate la nivel guvernamental.

În săptămânile următoare sunt programate noi consultări cu partidele politice, astfel încât până la finalul lunii noiembrie, documentul să fie însuşit şi agreat de reprezentanţii acestora, urmând a fi prezentat, ulterior, Administraţiei Prezidenţiale.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. pe aceasta seceta de idei bune apare si o floare de intelepciune.sa fie corect perceputa si intelept transpusa in viata,oricum va fi mai bine decat mai rau.

  1. " învăţământ, piaţa muncii, fiscalitate "

   WHAT? 

   fiscalitate in piata muncii la negru? 

   fiscalitate in invatamant /meditatii ? 

   fiscalitate in piata agroalimentara? 

   fiscalitate in transportul interjudetean? 

   fiscalitate in chioscuri si florariile din strada? 

   YOU’VE GOT TO BE KIDDING, Mr. HUMOR! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro