Kim Jong Un a oprit aproape toate schimburile comerciale cu China

A.P.
Internaţional / 30 noiembrie 2020

Kim Jong Un a oprit aproape toate schimburile comerciale cu China

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un pare să fi relansat planul de prevenţie a epidemiei covid-19, printr-o închidere şi mai puternică a frontierelor nord-coreene, deja de netrecut - care a oprit aproape toate schimburile comerciale cu China -, şi ar fi executat un oficial din cadrul Vămii, din cauză că nu ar fi controlat adecvat bunuri importate din această ţară, relatează CNN, citat de News.

Beijingul a exportat bunuri în valoare de abia 253.000 de dolari în Coreea de Nord în octombrie, o scădere cu 99% faţă de septembrie, potrivit unor date publicate de către administraţia vamală chineză.

Este vorba despre un volum mai mic decât al exporturilor Chinei în Liechtenstein şi Monaco, scrie CNN.

Beijingul este cel mai mare partener comercial al Phenianului şi colacul de salvare al regimului lui Kim, în contextul în care Nordul nu importă aproape deloc din alte ţări. Înainte de impunerea unor sancţiuni ONU dure Phenianului, China reprezenta 90% din comerţul exterior al Coreei de Nord.

Aceste noi date vamale, în cazul în care sunt reale, arată că Kim pare dispus să reducă - dacă nu să întrerupă - comerţul cu China, cu scopul de a împiedica noul coronavirus să intre în ţara sa, cu riscul pe care-l reprezintă acest lucru la adresa aprovizionării cu hrană şi carburant.

Aceste măsuri par şi mai extreme, în contextul în care China raportează doar câteva contaminări cu noul coronavirus zilnic.

Nordul nu a recunoscut în mod oficial scăderea nivelului schimburilor comerciale cu China sau motivul acestei scăderi, însă pandemia este cea mai probabilă explicaţie, scrie CNN.

Kim Jong Un ar fi dat ordin să fie executate două persoane din cauza unor infracţiuni legate de covid-19, inclusiv un oficial din cadrul Vămii, care nu a aplicat reglementările în lupta împotriva covid-19 cu privire la importurile de bunuri din China, dezvăluie un parlamnetar sud-coreean în urma unei reuniuni cu spionajul sud-coreean.

CNN precizează că nu a fost în măsură să obţină vreo confirmare din surse independente a acestor execuţii, iar oficiali nord-coreeni nu au evocat-o în mod public.

Însă, în cazul în care se vor adeveri, aceste execuţii arată că Kim Jong Un ia foarte în serios lupta împotriva covid-19, comentează CNN.

Autorităţile nord-coreene adoptă noi măsuri, mai stricte, în lupta împotriva pandemiei, în întreaga ţară, inclusiv o creştere a numărului posturilor de pază la frontieră şi o consolidare a reglementărilor cu privire la intrarea în zona de coastă, scria duminică presa de stat.

Autorităţile au primit ordinul să incinereze "gunoiul de pe mare".

Decizia Phenianului de a reduce nivelul importurilor din China a afectat comerţul şi invers.

Potrivit datelor din octombrie ale vămii chineze, importurile chineze din Corea de Nord au scăzut cu 74% în decurs de un an. Acest lucru a determinat unele industrii chineze, precum producătorii de peruci, să caute o forţă de muncă ieftină în altă parte.

Companii chineze din acest domeniu şi-au externalizat activităţile manufacturiere în Coreea de Nord, unde au trimis materii prime, şi au plătit întreprinderi nord-coreene pentru a realiza produse. Însă, după ce Phenianul şi-a închis în ianuarie frontiera, în lupta împotriva pandemiei, fluxul comercial a scăzut, iar preţurile au crescut puternic.

Coreea de Nord a fost una dintre primele ţări care şi-au închis frontiera după apariţia noului coronavirus la Wuhan, în China. Turismul a fost oprit, iar în vară oraşul Kaesong a fost închis, în urma unor informaţii potrivit cărora un trasfug ar fi adus virusul în oraş.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce declara Chiana este o Facatura!

    Asta cu virusul in declaratii si numerotare sunt facaturi; nu conteste existenta lui; dar contest modul in care sunt centralizate si administrate - atat cazurile cat si dalele. 

    Ceva miroase putred si cred ca stiti deja si voi! 

    Doar timpul va face lumina / sau nu! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro