KLAUS IOHANNIS:''Cifrele privind infectările SARS-CoV-2 trag un semnal de alarmă de care avem responsabilitatea să ţinem cont''

G.U.
Politică /

''Cifrele privind infectările SARS-CoV-2 trag un semnal de alarmă de care avem responsabilitatea să ţinem cont''

Cifrele raportate în România privind infectările cu noul coronavirus, dar şi decesele din cauza COVID-19 "trag un puternic semnal de alarmă de care avem toţi responsabilitatea să ţinem cont", a afirmat, astăzi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.

El a afirmat că, în această zi, a fost înregistrată "cea mai mare creştere a numărului cazurilor de îmbolnăvire" şi a apreciat că sunt "cifre extrem de îngrijorătoare".

"România a cunoscut în ultima săptămână cea mai mare creştere a numărului de cazuri de îmbolnăvire de la debutul epidemiei de COVID-19. Cifre extrem de îngrijorătoare avem şi în privinţa numărului de decese, precum şi al pacienţilor internaţi în secţiile de terapie intensivă. Aşadar, trei indicatori care, corelaţi, trag un puternic semnal de alarmă de care avem cu toţii responsabilitatea să ţinem cont", a punctat Iohannis.

În acest context, şeful statului a vorbit de nevoia impunerii de restricţii.

"Tendinţa actuală este una de creştere accelerată a ratei infectărilor, care duce la aglomerarea spitalelor, a secţiilor de terapie intensivă şi, din păcate, la un număr tot mai mare al deceselor. În acest context, măsurile de restricţie sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse şi respectate aceste măsuri, cu atât mai rapid îşi vor produce efectele şi vor putea fi ridicate din nou", a afirmat preşedintele.

"Situaţia este complicată nu doar în România, ci şi în restul statelor europene, mai ales că sistemele de sănătate din toate ţările lumii au fost supuse în ultimele luni unei mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriaşe pentru a salva vieţile oamenilor", a spus şeful statului.

Totodată, Iohannis a mulţumit personalului medical.

"Aceşti oameni extraordinari, care şi-au ales această profesie vocaţională, merită respectul nostru şi admiraţia noastră fiindcă sunt permanent în prima linie a luptei cu virusul. Avem încredere în medicii noştri, fie că sunt infecţionişti, specialişti în terapie intensivă, epidemiologi sau medici de orice specialitate. Lunile care vor urma nu vor fi deloc uşoare, dar sunt convins că, în ciuda pericolului suplimentar la care se expun, vor acţiona cu acelaşi devotament", a arătat Iohannis.

Preşedintele a spus că, în condiţiile actuale, "situaţia epidemiologică nu ne permite reîntoarcerea la normalitatea pe care am avut-o înainte de izbucnirea pandemiei", informează Agerpres.

"Lunile care vor urma nu vor fi deloc uşoare", a apreciat preşedintele şi a cerut oamenilor să dea dovadă de solidaritate.

"Toţi cei răpuşi de această boală au lăsat un gol imens în inimile celor dragi. Un comportament raţional şi micile sacrificii pe care suntem chemaţi să le facem prin respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenţie pot salva viaţa semenilor noştri. Haideţi să dăm dovadă de solidaritate şi să depăşim împreună, cu bine, aceste momente dificile", a afirmat Iohannis.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, astăzi, că pe teritoriul României a fost înregistrat un număr record de infectări cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore - 2.958.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ja ja ja was ist los? Was ist das?

    Hai sictir, Plavane!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro