Klaus Iohannis a promulgat legea care include avocaţii în categoria de profesionişti care colaborează cu ANCPI

S.B.
Politică #Construcţii / 16 martie

Klaus Iohannis a promulgat legea care include avocaţii în categoria de profesionişti care colaborează cu ANCPI

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, informează Administraţia Prezidenţială, potrivit news.ro.

Actul normativ include avocaţii în categoria profesioniştilor care colaborează, în desfăşurarea profesiei, cu Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, precum şi asigurarea accesului gratuit al acestora în mod direct, permanent, personal sau prin reprezentant, la platforma şi serviciile on-line ale sistemului integrat de cadastru şi carte funciară.

"În vederea specializării relaţiilor de colaborare dintre unitatea administrativ-teritorială, instanţele de judecată, notarii publici, avocaţii şi Agenţia Naţională sau, după caz, oficiul teritorial, primarul, preşedintele instanţei sau al Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România sau al Camerei Notarilor Publici, preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România sau decanul baroului stabilesc prin dispoziţie persoanele din structura de specialitate a acestora care colaborează direct cu Agenţia Naţională sau, după caz, cu oficiul teritorial, în condiţiile stabilite prin protocol de colaborare încheiat între Agenţia Naţională şi instituţiile anterior menţionate", arată actul normativ promulgat de către şeful statului.

Pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin, autorităţile publice centrale şi locale, autorităţile administrative autonome, instituţiile publice, instanţele judecătoreşti, notarii publici, experţii judiciari, persoanele autorizate să realizeze lucrări de cadastru, geodezie, cartografie şi fotogrammetrie, avocaţii, practicienii în insolvenţă şi executorii judecătoreşti au acces gratuit, direct, permanent, personal sau prin reprezentant, la platforma, seturile de date şi serviciile online ale sistemului integrat de cadastru şi carte funciară, în condiţii stabilite prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale, potrivit unui amendament admis la proiect.

"Ordinul cuprinde inclusiv serviciile gratuite ce se acordă entităţilor astfel enumerate şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale. Prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale pot fi stabilite şi serviciile on-line ale sistemului integrat de cadastru şi carte funciară, în condiţiile stabilite", mai indică sursa citată.

Preşedintele Iohannis a mai semnat decretul de promulgare a legii pentru modificarea şi completarea Legii apelor nr. 107/1996. Intervenţiile legislative preconizate în actul normativ au ca scop prevenirea şi combaterea faptelor de neglijenţă care pun în pericol viaţa oamenilor, în special a copiilor, care intră în zona de lucrări care se construiesc pe ape sau care au legătură cu apele.

De asemenea, şeful statului a promulgat legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 67/2021 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie - IMM INVEST ROMÂNIA, a Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, aprobată prin art. II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 42/2020 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.16/2021 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie - IMM INVEST ROMÂNIA, precum şi pentru modificarea şi completarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, aprobată prin art. II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 42/2020.

Totodată, Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Polone privind cooperarea în domeniul industriei de apărare, semnat la Varsovia, la 3 martie 2022.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pe cand ghiseul.ro? Sau chiar data.gov.ro?

    Daca avem cadastrul informatie publica pe care oricine o poate accesa (contra cost) de ce nu punem un pret pe treaba asta si o facem publica direct? 

    Iohannis și-a cumpărat 7 case cu banii pe care ia obținut din traficul de copii pe care ia vândut străinilor pentru organe . Din partea mea pentru acest nenorocit Hai sictir .

    La radio Erevan se pune întrebarea: de ce nu are rușine Iohannis?

    Răspuns : pentru că este nesimțit! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro