KLAUS IOHANNIS: "Alegerile de duminică vor schimba spaţiul politic românesc"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis este convins că referendumul pe justiţie va fi validat şi că PSD va fi marele perdant al alegerilor europarlamentare la scrutinul care va avea loc duminică, 26 mai.

Iohannis este nemulţumit de modul în care lideri marcanţi ai PSD, printre care şi ministrul Economiei, Niculae Bădălău, au ales să boicoteze participarea la referendumul de duminică. Preşedintele a spus că Liviu Dragnea a dat ordin către Consiliul Naţional al Audiovizualului ca promovarea referendumului să fie boicotată. Astfel, CNA nu a acordat timp de antenă pentru promovarea acestui scrutin şi a sus­ţinut că videoclipul electoral realizat de Administraţia Prezidenţială este o reclamă electorală, iar preşedintele ar trebui să negocieze cu partidele politice pentru promovarea acestuia la posturile de televiziune.

Klaus Iohannis a precizat: "Auziţi ce obrăznicie din partea CNA. Este jalnic! (...) Dreptul la vot este un drept câştigat în decembrie 1989 prin sacrificiul suprem. Pe 26 mai puterea va fi la cetăţeni, care nu trebuie să lase pe alţii, nu trebuie să lase PSD ca să decidă în locul lor".

Referitor la declaraţia premierului Viorica Dăncilă care a spus că va merge să voteze şi la referendum, preşedintele a spus că se bucură că unii pesedişti au început să se trezească. "Conducerea lui Dragnea este toxică până şi pentru PSD", a punctat Klaus Iohannis. Cu toate acestea, preşedintele consideră că atitudinea liderilor PSD este duplicitară. Iohannis a menţionat: "Este tipicul PSD de a lucra cu dublă măsură (...). Ne-am obişnuit cu aceste acţiuni duplicitare ale PSD, iar descurajarea referendumului este cea mai jalnică".

Domnia sa a arătat că speră că rezultatele la alegerile europarlamentare şi la referendum vor genera schimbări la nivel politic: "Alegerile de duminică vor schimba spaţiul politic românesc". În privinţa unei schimbări la nivel guvernamental, Klaus Iohannis a afirmat: "PSD nu va mai primi încă o nominalizare de la mine".

Legat de remanierea guvernamentală, despre care premierul Dăncilă sus­ţine că încă este posibilă, preşedintele s-a declarat de acord cu şeful Executivului şi a precizat că este treaba PSD să nominalizeze trei miniştri în locul interimarilor de la Fonduri Europene, Românii de Pretutindeni şi Justiţie.

Klaus Iohannis a mai spus că nu se teme de niciun contracandidat la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în toamna acestui an. În privinţa unei eventuale candidaturi a lui Liviu Drag­nea, preşedintele a spus: "Atât ne mai lipseşte, ca un infractor condamnat definitiv pentru fraudarea referendumului să candideze la preşedinţie".

Opinia Cititorului ( 9 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Alianta PSD-ALDE a ales sa boicoteze referendumul. Vai de capul lor! Asa inteleg ei consultarea populara, asta este parerea lor despre popor. Poporul trebuie sa taca! Mucles popor!

  Inca o data, vai de capul lor! Puteau sa faca o alegere mai proasta. Sigur nu! Cum sa ceri poporului sa nu se prezinte la referendum!? Ce democratie o mai fi si asta? Ce-o fi in capul lor? Evident timpenii, evident prostii! 

  Le este groaza de aceste alegeri si mai ales de acest referendum.  

  Le este groaza de alegeri pentru ca vor obtine un scor mult mai mic fata de cel obtinut la alegerile din 2016. Si se va intimpla a sta din vina lor, in loc sa a sigure o guvernare corecta si eficienta au pierdut vremea au tinut-o tot intr-o tropaiala bezmetica, cu minciuni si cu povesti, cu schimbari de guverne, intr-o lupta absurda de a pune sub controlul liderului infractor institutiile statului, justitie, interne, armata, BCR... Si pe ultima suta fac totul pentru a minti electoratul, pentru a dezinforma electoratul, pentru a cumpara electoratul, o suta ici, o suta dincolo, multe, multe promisiuni, promit chiar si desfiintarea pensiilor speciale si nesimtite, pentru care s-au luptat atita sa le introduca si sa le mareasca la sume astronomice. Pai ce fel de guvernare este asta, porcilor! 

  Si mai ales le este groaza de referendum. Un referenum de succes ar insemna pentru ei otrava curata. 

  In cazul unui referendum de success, toata lupta lor bezmetica din ultimii doi ani si jumatate s-ar duce pe apa simbetei.  

  S-ar duce pea pa simbetei toata lupta lor disperata pentru salvarea coruptilor, pentru salvarea infractorilor, pentru distrugerea si controlul absolut al justitiei, control pe care l-au avut asigurat dupa '89, pina cind Basescu cel Ticalos a supus Justitia pentru el.  

  S-ar duce pea pa simbetei toata lupta lor disperata pentru schimbarea dupa instincte primare si dupa interesul fiecarui dintre ei, “ca pot”, ca “Realitatea e aia pe care ti-o spun eu!”, a legislatiei prin ordonante de urgente, de au facut din legislatia romana un talmes-balmes de necuprins de mintea umana.  

  Si ar fi perfect pentru mindrul nostru popor sa fie un referendum de succes. Pentru asta insa ar trebui sa se prezinte minim 70% dintre alegatori la vot. Si asa ar trebui sa fie, pentru ca nimeni nu-si doreste sa ramina cu infractorii si coruptii pe cap, nimeni nu-si doreste o tara de corupti, dupa cum vor pesedeii si aldeii, nimeni nu-si doreste ca legislatia penala sa fie modificata prin oronante de urgente de fiecare dupa cum i se scoala.  

  Infractorii pesedei si aldei fac risipa de minciuni pentru a convinge alegatorii ca referendumul nu este semnificativ. Dar, dragi romani, referendumul este deosebit de important. Are o importanta cruciala, are o importanta mai mare chiar decit alegerile europarlamentare.  

  Romani, suntem in unul dintre momentele noastre astrale. Suntem in momentul in care putem face ceva pentru a scutura sleahta de infractori si de corupti de pe capul nostru. Pentru asta trebuie doar sa ne prezentam in numar cit mai mare la referendum si sa votam la ambele intrebari DA. 

  Romani, vreti sa ramineti cu infractorii si coruptii pe cap, stati acasa! 

  Romani, votati la referendum!, ca altfel ramineti cu infractorii si coruptii pe cap.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  ...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Comentariul de la nr.2. cred ca era indreptat contra lui Klaus Iohannis, dar prefer ca lumea sa creada ca l-am cenzurat pentru ca l-as sprijini pe actualul presedinte (care, in realitate, mi se pare cam tot atit de prost pregatit pe cit a fost si Emil Constantinescu), decit sa las, pe site-ul BURSA, noianul de blesteme si obscenitati, toate scrise agramat, cu majuscule, necontenit.

   E cineva care face asta si impresia mea paradoxala este ca avem de a face cu un intelectual.

   Doar ca e bolnav. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   atunci nu (mai) este intelectual

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Intelectual ie decât suporteru la Securitate și onli iel.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Alianta corupto-ticaloasa a PDL si USR a ales a convoace un referendum cu intrebari greu de inteles, despre Justitie iar apoi ne spune ca DA inseamna demiterea PSD si a guvernului. Ce timpit inghite mizerii din acestea? Poporul roman nu este timpit. Il va trimite pe Iohannis la groapa de gunoi a istoriei.

  Romani, nu uitati ca cei care va cer sa ii pedepsiti pe unii, sunt la fel de murdari si corupti. Ba chiar au ridicat in slavile cerului pe un procuror colaborationist cu tortionarii securisti din vremea comunismului. Liberalii au un simbol in Ionescu Quintus un securist si un criminal de razboi. 

   

  Listele negre ale Romaniei Curate ne indica crudul adevar. Politicienii nu sunt integri. Au deturnat acest referendum de la o tema sacra, o Justitie independenta (nici politica, nici securista), la un instrument de gasca politica, de grota mizerabila a luptei pentru ciolan. USR si PNL vor si ei un ciolan. 

  PSD – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate 

  PNL – Minim 9 candidați din primii 11 au probleme de integritate. 

  ALDE – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate 

  Alianța 2020 USR-PLUS – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate 

   

  Obraznicului Iohannis ii este frica. Va pierde acest referendum. Este disperat. A inceput sa arunce cu noroi in institutiile statului, dupa CCR acum este rindul CNA. Netrebnicul si hotul de case Iohannis, infractorul si escrocul Iohannis, a spus aceste minciuni din Palatul Cotroceni, cu semnele nationale langa. 

  "a dat Dragnea ordin la CNA, la Consiliul Național al Audiovizualului, să ignore referendumul. Și când le- am trimis o solicitare cu un videoclip realizat de Administrația Prezidențială în care eu îi încurajez pe români să participe la referendum, atât, nu le sugerez răspunsul, au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele. Auziți ce obrăznicie din partea CNA! Este jalnic!”"  

  Jalnic esti tu, infractorule Iohannis. A mai mințit domnul președinte și când a spus că spotul făcut de Administrație nu face decât să cheme lumea la vot. Oricine are curiozitatea să-l vadă va constata singur că e un îndemn de a ”spune DA pentru Europa etc etc etc”, ”spune DA pentru a nu mai fi hoți în conducerea statului etc etc etc”. De aceea s-a apreciat în CNA că este un spot care promovează o poziție partizană, ceea ce este perfect legal și normal, dar acest lucru nu poate fi considerat de interes public, atât timp cât lipsesc și celelalte poziții partizane, favorabile boicotului sau votului negativ.  

  Toata lupta lor disperata pentru salvarea securistilor, pentru salvarea afacerilor prin care jefuiesc poporul, pentru mentinerea justitiei sub controlul pe care l-au avut asigurat dupa '89, si pe care l-au amplificat dictatorial cind Basescu cel Ticalos a supus-o pentru el prin protocoale care nu exista in nicio tara democratica din lume, s-ar duce pe apa simbetei.  

  Infractorii liberali si useristi fac risipa de minciuni de aproximativ doi ani pentru a convinge alegatorii ca referendumul este legitim. Dar dragi romani, referendumul violeaza secretul votului. Intrebarile sunt incurcate si chiar conflictuale pentru ca oricine stie ca gratierea o da doar presedintele nu guvernul prin ordonanta de urgenta. Mizerabilul de Iohannis a politizat tema justitiei si a transformat-o intr-o mizerie politicianista contra PSD. Nu mergeti la referendum. Justitia este o tema prea importanta pentru ca securistii sa isi mentina dictatura in cimpul tactic al justitiei. Justitia trebuie sa fie libera nu sub controlul lui Iohannis si a securistilor lui.

  Romani, nu uitati ca acum citeva luni vi s-a spus de catre hotul Ionannis, coruptul si escrocul Orban sau mitomanul Barna ca modificarea Constitutiei prin referendumul organizat nu este buna. Si v-au spus sa stati acasa. De ce acum ticalosii si nesimtitii acestia va cheama la vot? Ce penibili. Ce jalnici.  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  DUMINICA AM SA VOTEZ PMP ! Fiindca PMP are echipa cea mai buna. Si fiindca BASESCU este cel mai competent dintre toti candidatii care vor sa ajunga in PARLAMENTUL UE= PE. Doresc sincer ca PNL sa castige aceste alegeri, dar fara sprijinul meu, fiindca BASESCU=B este foarte important in PE. Fiindca nu a existat pana acum niciun politician in PE de talia lui B, care poate sa consolideze PE si poate sa grabeasca constituirea STATELOR UNITE EUROPENE. Nu mai incerc sa demonstrez aici, ca trinomul Iliescu- Isarescu- Vacaroiu a facut sa dispara FLOTA, fiindca nu au mai trimis bani. Si vasele romanesti, fara combustibil, au ramas sechestrate in porturi straine, datorita taxelor de stationare. Si echipajele au fost pe cale sa piara datorita lipsei de hrana. Zece ani l-a tocat Antena 3 pe Basescu, cu acuzatia ca ,,a vandut Flota”. Acum de ce tace ? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Stii ca CNSAS l-a dat in judecata pe Basescu pentru colaborarea cu Securitatea? Spune Europa Libera.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   securiștii sunt cei mai competenți, în special postelnicii lui ceaușescu.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS