KLAUS IOHANNIS, DESPRE PROPUNERILE DE REMANIERE:"Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic"

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 31 mai 2019

"Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic"

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru săptămâna viitoare, partidele parlamentare la consultări pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru implementarea rezultatelor referendumului pe justiţie din 26 mai. Iohannis a declarat, cu prilejul unei conferinţe de presă ce a avut loc, ieri, la Palatul Cotroceni: "6,5 milioane de români au răspuns cu DA la fiecare întrebare. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ce a decis poporul. Am decis să chem partidele la consultări pe această temă şi ne vom întâlni marţi şi miercuri".

În privinţa Constituţiei, domnia sa a precizat că îşi doreşte o modificare mai largă, care să cuprindă şi ceea ce s-a votat la referendumul din 26 mai 2019.

Preşedintele s-a declarat revoltat de propunerea făcută de PSD şi de premierul Viorica Dăncilă în privinţa cooptării în guvern, în calitate de vicepremier pentru partneriatele strategice, a lui Titus Corlăţean.

Klaus Iohannis a spus: "Imaginaţi-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să îl propună pe domnul Corlăţean, artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014.

Nu e suficient că PSD şi-a bătut joc de români în 2014 şi în 2019. Îndrăzneşte să mi-l propună pe artizanul de la alegerile din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivită şi pot să vă spun acum, la cald, că propunerea va fi clar respinsă. Corlăţean nu va fi ministru la nimic".

Preşedintele s-a referit şi la modul în care au fost organizate scrutinele în 26 mai, reiterând încă o dată solicitarea demiterii ministrului de interne, Carmen Dan şi a minis-trului de externe, Teodor Meleşcanu.

Klaus Iohannis a spus: "Sunt convins că se găsesc soluţii ca să nu repetăm fias-co-ul de la aceste alegeri. Această catastrofă a fost organizată de guvernul PSD. Vina politică e la guvern, nu are rost să căutăm vina în altă parte. Vinovaţi sunt miniştrii de Interne şi Externe. Nici nu mă interesează demisia lor, eu am cerut demiterea. Ce a zis Dăncilă? Rămâne să mai judece situaţia".

Declaraţia preşedintelui a fost făcută după întâlnirea pe care a avut-o, ieri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă. În urma întrevederii, Dăncilă a spus, înaintea şedinţei de guvern: "Aşa cum am anunţat, imediat după alegeri am cerut MAE şi MAI, tuturor instituţiilor implicate în organizarea alegerilor, un raport complet cu privire la desfăşurarea procesului de votare, a dificultăţilor întâmpinate de alegători. Sunt un om echilibrat şi corect care nu vrea să ia decizii pripite. Poziţia de prim-ministru presupune raţiune şi responsabilitate şi cred că toa-te deciziile trebuie să le luăm în urma aces-tei analize. Pe baza acestui raport voi lua măsuri analizând cu atenţie ceea ce s-a întâmplat. Dacă au fost greşeli, şi cu siguranţă au fost greşeli, cei cu responsabilitate, cei care sunt res-ponsabili de aceste greşeli trebuie să plătească, dar nu putem aplica sancţiuni fără o analiză temeinică a acestor lucruri".

Klaus Iohannis s-a mai referit, ieri, şi la necesitatea ca opoziţia parlamentară să depună imediat o moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Preşedintele şi-a exprimat speranţa că asperităţile exis-tente în acest moment între PNL şi USR se vor estompa şi cele două formaţiuni politice vor ajunge la un acord.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Titus e acoperit...

    1. daca nu va fi ministru la nimic, va fi ministru la ceva-:), greu cu fizica dom presedinte

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro