KLAUS IOHANNIS:"Eu vreau votul românilor care îşi doresc o justiţie dreaptă"

M.I.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, la lansarea cărţii sale la Cluj, că el vrea votul românilor care vor demonstra că îşi doresc o justiţie dreaptă, că îşi doresc o guvernare bună pentru România, şi îşi doresc să plece PSD.

"Această poveste că noi suntem o ţara de mâna a doua există doar în capul nostru, în capul europenilor nu prea există, dar unora de la noi le place să se victimizeze şi atunci este facil să spui «păi, noi suntem foarte buni, dar ei nu au înţeles acest lucru», iar a doua chestiune, cea cu vinovatul de serviciu, dacă am fi, în capul lor, luaţi drept egali cum să mai dăm vina pe ei. Deci lucrurile, în realitate, sunt altfel. România este acceptată în Uniunea Europeană, românii sunt acceptaţi în Uniunea Europeană. Şi nu doar că sunt acceptaţi ca să fie, deci acceptaţi în sensul acceptaţi de egali în Uniunea Europeană. Şi dacă asta este o noutate pentru cineva, atunci îmi face plăcere să o repet: românii contează în Uniunea Europeană, România contează. Problema pe care o aveam acum, sincopa pe care o avem se datorează PSD şi nu mă feresc să spun aceste lucruri", a spus Klaus Iohannis, conform News.ro.

Preşedintele a explicat că Uniunea Europeană este mult mai mult decât o zonă economică, este o uniune care se bazează pe valori şi principii.

"Noi românii am vrut sa fim în Europa fiindcă acolo ni-i locul şi ştim asta de la 1848, dar dacă vrem să fim acolo, parte din Uniunea Europeană, noi ne-am asumat valorile europene, noi ca şi naţiune ni le-am asumat. Dar avem, din nefericire, o guvernare care nu şi le-a asumat. Şi asta este problema şi aici este sincopa şi trebuie să explicăm românilor că dacă de la Bruxelles vin tot felul de atenţionări, avertismente, ele nu se adresează României sau românilor, ele se adresează PSD-ului, care de când a venit la guvernare calcă justiţia în picioare, calcă statul de drept în picioare ca să-şi rezolve ei problemele lor cu justiţia. Şi asta nu se poate. Deci nu putem să fim parte în Uniunea Europeană bazată pe valorile pe care le numim valori europene, sau euroatlantice, sau valorile democraţiei şi să avem o guvernare care nu numai că în interior nu acceptă aceste valori, le calcă în picioare. Despre asta vorbim. Şi despre asta vorbim la alegeri. Până ce există această guvernare, România va avea din cauza acestei guvernări, din cauza PSD-ului, o problemă majoră. De aceea umblu în campanie cu referendumul fiindcă vreau votul românilor. Eu vreau votul românilor care vor demonstra că îşi doresc o justiţie dreaptă, că îşi doresc o guvernare bună pentru România, şi îşi doresc să plece PSD", a adăugat Klaus Iohannis, scrie News.ro.

Preşedintele a spus că "altfel nu progresăm". "Este simplu ca bună ziua. Este un motiv mare şi lat pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, pentru care România nu a evoluat mai mult, acest motiv se numeşte PSD! Asta e, ne place, nu ne place. Mie nu-mi place!", a continuat şeful statului.

Klaus Iohannis a mai spus că el nu poate să accepte ca un primar să primească bani mulţi fără să muncească fiindcă este într-un partid, şi alt primar să nu primească, chit că este responsabil, este dăruit muncii, ştie cum să facă, dar este în alt partid. "Acest lucru cred că trebuie să-l rezolvăm cu toţii împreună, şi atunci, abia atunci, vom avea succes şi în comunităţile care, de ce să nu recunoaştem, au fost ţinute acolo jos de baronii PSD pentru ca să-şi prezerve ei scaunul. Acest model de baronism trebuie eliminat pur şi simplu!", a spus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. 'ngă, mmuuu, horc.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ideea referendum ului e una buna.

  Pregătirea nu știu cât de profesionala este.

  Nu ați reușit crearea unei emoții în societate care sa asigure succesul acestui demers. Aratati cu degetul către PSD că sunt așa cum sunt (așa și este), dar celelalte forte nu trebuie sa trăiască din asta, trebuie sa trăiască din ceea ce știu și pot să facă, aici mai e mult de lucru. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cine vorbeste de o justitie dreapta.Sa-i fie rusine.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS