Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

KLAUS IOHANNIS: Kovesi, şanse mari pentru şefia Parchetului European

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Klaus Iohannis crede că Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, are şanse bune să fie numită procuror-şef al Parchetului European, dar că acest lucru nu este garantat.

În ocazia unor declaraţii de presă făcute la Palatul Cotroceni, preşedintele a spus despre Kovesi: "Eu am susţinut-o din capul locului şi i-am spus şi ei, şi mai multor conducători relevanţi din politica europeană. Se ştie în Uniunea Europeană că o susţin pe doamna Kovesi. Dar poziţia de procuror-şef al Parchetului European nu este una care intră în negocieri odată cu comisarii. Este un capitol separat şi am speranţa că acest post se poate aloca doamnei Kovesi. Ar fi un rezultat foarte bun şi mi-l doresc".

Declaraţia lui Iohannis vine în completarea poziţiei Partidului Naţional Liberal şi a Alianţei 2020 USR-PLUS care au afirmat că deputaţii lor vor face toate demersurile în Parlamentul European pentru ca Laura Codruţa Kovesi să fie numită în funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Mai mult, Dacian Cioloş, şeful grupului Renew Europe din Legislativul de la Strasbourg şi Bruxelles a susţinut recent că a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre necesitatea ca primul procuror-şef european să fie Laura Codruţa Kovesi.

Şansele pentru ca fostul şef al DNA să ocupe funcţia respectivă au crescut după ce, săptămâna trecută, presa din Hexagon a susţinut că Jean-Francois Bohnert, contracandidatul francez al lui Kovesi va deveni şeful DNA din ţara sa, în cazul în care nu va fi numit procuror-şef al Parchetului European.

Fostul preşedinte al Parlamentului European, Antonio Tajani, a precizat că procedura de selecţie nu poate fi reluată, că trebuie continuată, şi, din negocierile cu Consiliului Uniunii Europene trebuie să fie stabilit procurorul-şef al Parchetului European. Tajani a menţionat că poziţia Parlamentului European este susţinerea necondiţionată a Laurei Codruţa Kovesi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS