Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

KLAUS IOHANNIS, MESAJ PENTRU GUVERN:Remanierea, doar cu consultarea preşedintelui

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Remanierea, doar cu consultarea preşedintelui

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă des-pre nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu pentru funcţia de comisar european interimar pentru politică regională. Funcţia respectivă a rămas vacantă, până la 1 noiembrie 2019, când îşi va intra în atribuţii noua componenţă a Comisiei Europene, după ce titulara portofoliului, Corina Creţu, a demisionat, în urma alegerii ei, în 26 mai, în funcţia de deputat în Parlamentul European.

În legătură cu viitorul comisar european ce va reprezenta ţara noastră după 1 noiembrie 2019, Klaus Iohannis a precizat: "După validarea candidatei(n.r. - Ursula von der Leyen, minis-trul apărării din Germania) propuse pentru preşedinţia Comisiei Europene, România va desemna o persoană pentru un mandat întreg. Desemnarea şi răspunderea aparţine integral Guvernului. Aşa funcţionează lucrurile. Evident că am aşteptarea legitimă să fiu informat în timp util despre persoana sau persoanele avute în vedere pentru această desemnare. Am solicitat acest lucru, dar nu a venit până acum nici o propunere de comisar".

Preşedintele a menţionat că este nemulţumit de modul în care acţionează reprezentanţii în Guvern ai PSD pe anumite teme. Domnia sa a menţionat că există chestiuni care ţin de funcţionarea statului şi unde trebuie discutate anumite lucruri, cum ar fi poziţia de comisar european.

În legătură cu remanierea Guvernului pe care PSD şi premierul Viorica Dăncilă o pregătesc, Iohannis a arătat că nu este dispus să negocieze cu social-democraţii şi că remanierea nu se poate face fără el, fără să fie consultat. Preşedintele a menţionat că, în opinia sa, primii miniştri remaniaţi ar trebui să fie Carmen Dan - ministrul afacerilor interne şi Teodor Meleşcanu - ministrul afacerilor externe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti 2019www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS