DIGI Comunications

KLAUS IOHANNIS:"Nicio economie nu a fost pregătită pentru gestionarea acestei crize"

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 08 aprilie

"Nicio economie nu a fost pregătită pentru gestionarea acestei crize"

Sistemele de sănătate din toată lumea se află sub o presiune teribilă, iar respectarea măsurilor sanitare de către cetăţeni reprezintă o dovadă de responsabilitate, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis. Acesta susţine că trebuie să fim pregătiţi mai bine să anticipăm şi să răspundem eficient la ameninţările la adresa sănătăţii publice. Klaus Iohannis a făcut mai multe declaraţii la evenimentul "Schimbările climatice, relaţia om-natură şi sănătatea publică", organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii la Palatul Cotroceni: "În prezent, rata de infectare este în creştere în toată Europa. Prea mulţi semeni pierd zilnic lupta cu virusul, foarte mulţi alţii se îmbolnăvesc şi au nevoie de spitalizare. România, la fel ca alte ţări, se confruntă cu un val epidemiologic virulent, căruia trebuie să-i reziste. Sistemele de sănătate din lumea întreagă se află sub o presiune teribilă, iar acceptarea şi respectarea măsurilor sanitare de către toţi cetăţenii rămân puncte critice şi reprezintă dovezi de responsabilitate şi maturitate ale fiecăruia dintre noi. Redeschiderea sustenabilă şi în condiţii de siguranţă a societăţilor şi a economiilor noastre nu poate fi posibilă fără respectarea acestor măsuri. Pandemia de COVID-19 a venit într-un moment dificil pentru sistemul românesc de sănătate, exacerbând vulnerabilităţi structurale cronicizate, cu consecinţe pe termen lung asupra sănătăţii şi bunăstării. Dar niciun sistem de sănătate şi nicio economie sau societate, indiferent de nivelul de dezvoltare, nu au fost cu adevărat pregătite pentru a gestiona adecvat o criză de o asemenea anvergură". Preşedintele a mai adăugat că ţara noastră a dovedit că are capacitatea instituţională de a acţiona rapid, chiar dacă nu dispune de resursele financiare ale altor state membre ale UE: "Fără să dispună de resursele financiare şi materiale ale altor state membre ale Uniunii Europene şi nici de un sistem sanitar performant, România a dovedit că are capacitatea instituţională de a acţiona rapid, oportun şi eficient pentru limitarea răspândirii pandemiei. Astăzi avem motive reale de optimism şi speranţa intrării într-o nouă normalitate, pentru că avem la dispoziţie vaccinurile COVID. Imunizarea populaţiei prin vaccinare rămâne singurul instrument viabil de a opri pandemia, dar sunt necesare eforturi comune susţinute pentru a ţine virusul sub control până la atingerea unor niveluri ridicate de acoperire vaccinală. Din păcate, strategiile actuale de combatere a pandemiilor se axează pe controlul bolilor abia după apariţia acestora. Evenimentele din ultimul an ne arată însă că este nevoie de o schimbare de abordare atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Trebuie să fim mai bine pregătiţi să anticipăm şi să răspundem eficient şi coordonat la ameninţări emergente la adresa sănătăţii publice. În acelaşi timp, trebuie să intensificăm la nivel global eforturile de a reduce riscul de apariţie a pandemiilor".

Preşedintele nu a ocolit nici subiectul schimbărilor climatice care sunt grave la adresa sănătăţii publice: "Aproape toate pandemiile apărute de-a lungul timpului şi 70% dintre bolile emergente au fost cauzate de microorganisme de origine animală, care migrează, prin contact ridicat, de la animale la oameni. Această migraţie este facilitată de o relaţie nesănătoasă cu mediul înconjurător prin diminuarea habitatelor naturale şi distrugerea biodiversităţii, exploatarea animalelor sălbatice sau cauzarea de schimbări climatice majore. Efectele schimbărilor climatice asupra sănătăţii publice sunt grave şi vor deveni extrem de grave dacă nu ne preocupăm de combaterea lor. Iată o temă care ştiu că este de interes personal şi pentru dumneavoastră, domnule Kluge. Schimbările climatice modifică anotimpurile de transmitere a bolilor şi alterează condiţiile ecologice, astfel încât creşte riscul bolilor transmise prin apă, insecte şi animale. România este şi ea expusă riscurilor de fenomene meteo extreme, temperaturi crescute, secetă şi incendii cauzate de vreme. Creşterea urbanizării şi îmbătrânirea populaţiei sunt factori care accentuează vulnerabilitatea la temperaturile extrem de ridicate, iar schimbările climatice exacerbează în special bolile cardiovasculare şi respiratorii, boli cu incidenţă ridicată în România. Efectele schimbărilor climatice sunt, aşadar, dramatice şi au un efect direct asupra sănătăţii noastre. Din acest motiv, nu avem niciun moment de pierdut în a acţiona nu numai pentru a opri pandemia de COVID-19, ci şi pentru a limita îmbolnăvirile viitoare cauzate de deteriorarea mediului înconjurător. Această pandemie ne-a arătat cât de ridicate ajung să fie costurile umane şi financiare dacă nu au fost făcute la timp şi eficient investiţii în servicii de prevenţie pentru grupurile vulnerabile, cele care vor avea cel mai mult de suferit şi în urma schimbărilor climatice".

Klaus Iohannis susţine că Organizaţia Mondială a Sănătăţii este o piatră de temelie în eforturile comune de a proteja domenii precum mediul şi sănătatea.

Opinia Cititorului ( 18 )

 1. presupun ca te referi la aceasta criza economica mascata de plandemie?

  sau nu te-ai prins de asa ceva? 

  Delir mistic in direcția Noii Religii Modiale din partea Președintelui Romaniei. Parcă e purtătorul de cuvânt a lui Bill Gates, așa sună tot ce scoate pe gură.

  I-a întrebat cineva pe români daca sunt de acord cu "noua normalitate"? 

  1. Cred ca tu esti cel care delireaza, rumegand termeni si sintagme aburitoare....

   Pe sclavi nu trebuie sa i intrebi ceva,iar tovarasu iohanis si tov.guvernanti asa ne considera

   Mă întreb , cei ce vă dați cu părerea , sunteți medici ?

   Dacă nu sunteți medici , poate sunteți pacienți de pe la psihiatrie... 

   delict de opinie, bai gunoi?

   nu are si el voie sa zica ce vrea? unde lucrezi ? la Militia Spiritului ?... hai mai da-te-n gunoi de aici 

  ... te scutește de : digitalizare , IQ , competență la STAT , procesarea deșeurilor , gunoaielor , WC publice ecologice, sanitare care să zădărnicească pandemia și etc și etc ... Restul : vorbe neimplementabile din 4 in 4 ..

  Iohannis tre sa dea socoteală în fața poporului atât pentru încălcarea democrației și a drepturilor omului precum și pentru faptul că nu s-au dat măști gratuite la popor în pandemie odată cu obligația de a purta masca in spatii publice.

  Niste escroci ! 

  Nu ca nu a fost pregatita, ci a fost distrusa programat, la ordin extern, de catre voi, Iudele alogenii si slugoii, care conduceti astazi Colonia! Cand veti cadea(e vorba doar de timp), pun pariu ca cea mai cautata ocupatie atunci, va fi cea de calau!

  Tovarasu iohanis si sleata de hoti din guvern a distrus economia pana in pandemie adica in 2-3 luni de guvernare

  doar ca Merkel a informat Bundestag-ul din 2009 despre asa zis pandemia actuala, in sedinda publica iar tu la inceputul mandatului ai stat vreo 2 ani prin avion facind naveta Romania-Germania ....iar de vreo 10 ani cel putin angajati masiv toti bolovanii, in militie-jandarmerie-armata.... .oare sa insemne minciuna ta ca nu stia nimeni despre asta?

  poate foloseste cuiva informatia asta

   

  e informatie culeasa prin mijloace specifice remote viewing si priveste discutia privata avuta de Putin si Soigu in vizita lor din Siberia:  

  Putin i-a trasat sarcina sa fie dezvoltate imediat planuri de refacere efectiva a URSS pana in Decembrie 2024. Un alt termen avansat si discutat a fost 2026.  

  In cazul Rep Moldova: consider ca e de o relevanta extrem de mare ca Rep Moldova sa renunte la Transnistria , sa recunoasca independenta Transnistriei , sa retraga romanii de dincolo de Nistru si sa fie pornite imediat demersuri de unire a Rep Moldova cu Romania. Imediat!  

  Altfel Rep Moldova redevine parte a URSS.  

  Rep Moldova singura nu ramane.

  Sa aleaga Romania , sa aleaga civilizatia UE, sa nu se scufunde iar in noroaiele provinciale rusesti !  

  1. Romania se scufunda in noroaiele rusești pentru că democrațiile occidentale sunt praf, au alunecat spre totalitarism chinez.

   Oamenii ar lua în brațe Rusia oricând numa sa scape de fascism, progresism, neomarxism și LGBT, toate fiind împotriva firii umane. 

   mare greseala faci!

   Romania si romanii au in ADN un profund sentiment de greata si scarba fata de Rusia si tot ce inseamna "rus".  

   Ni se trage de la muntele de abuzuri la care ne-au supus rusii de secole pana acum!  

   Nici o singura data nu o sa fiu de acord cu rusofilia ta Cristian!  

   Suntem pe aceeasi pagina de multe ori, dar rusofilia ta nu o sa o inghit niciodata!  

   Ban.Cher.Vali.Bai musiu. Poti sa ii bei malastrocu lui lui MERKEL cand. juiseaza si sa ii II sugi sula presedintelui Comisiei Europene pana ce iti vot trece galcile din gat.Daca RUSIA nu a facut altceva ca din URA,sa ii intareasca pe Romani,mai rau decat orice medicatie ar lua,UNIUNEA EUROPEANA,le-a proddus romanilor atata SCARBA,incat mai bine ar inghiti o broasca decat sa se gandeasca la "binefacerile" aduse pe capul Romanilor (.BOGATIILE TARII FURATE,INDEPENDENTA TARII FURATA,MUNCA CALIFICATA FURATA) iar ca in orice COLONIE,au numit la conducerea TARII FASCISTI de tip nou,mai ceva ca cei ai lui MUSOLINI.Asa ca VASALE ,tu si familia ta,sa traiti ca in fascism,ca vad ca tot mai multi romani,vor sa scape de acest regim,lucru care se v-a intampla in curand.Atunci,pe tine si familia ta,o sa te trimitem in SIBERIA ca sa vezi cum se traieste si in RUSIA dupa ce ati trait in binefacerile (M)UE.!

   nu meriti raspuns.

   esti sub standardul minim acceptat de mine pentru a concepe un raspuns inteligibil.  

   iti doresc succes in evolutia personala.  

   Nu ai argumente sa imi raspunzi.

  Hello, boys ! Lăsați omul în pace . Face și el un chilipir, ce mai tura -vura . De la TRUMP s-a ales cu o șepcuță, de la BIDEN se va alege , probabil, cu un SOMBRERO mexican ! Nu vedeți căt de important a devenit brusc pentru el OMS ? Pe vremea ”trumpismului ” a tăcut chitic, acum că BIDEN a revenit în OMS cu jdemiliarde de euroi e super ! Exact zice precum madam MERKEL , care s-a văzut scutită de o cheltuială . Deh, NORDSTREAM 2 cere mai mulți biștari , nu-i vorbă ! Nu am dreptate ? Intrebați atunci pe ZELENSKI al UKRAINEI să vă povestească el mai multe . Pe PUTIN nu-l puteți contacta ,; oricum .E ocupat pînă peste cap cu MALORUSIA ! Nu știți unde vine ? Ici-șa cu frontieră pe DELTA DUNĂRII! În colțul de sus al DOBROGEI !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro