Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Klaus Iohannis respinge remanierea celor trei miniştri

V.D.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, că respinge remanierile celor trei miniştri, pentru că cele trei propuneri făcute nu sunt persoane potrivite pentru funcţia de ministru.

Preşedintele a declarat: "Am analizat întreaga situaţie şi, după părerea mea, această remaniere este un fel de farsă, nu are absolut nimic de a face cu îmbunătăţirea actului de guvernare. (...) Nu accept această remaniere aşa cum a fost propusă".

Şeful statului a precizat că a avut o discuţie telefonică cu premierul Viorica Dăncilă, solicitând fie alte propuneri, fie desemnarea unor miniştri interimari până la nişte propuneri pe care le poate accepta.

Întrebat ce va face dacă PSD va trece această remaniere ca restructurare a Guvernului prin Parlament, preşedintele Iohannis a declarat: "Deocamdată, suntem în situaţia unei remanieri solicitate, pe care tocmai am refuzat-o ca principiu. Dacă în această fază, înainte să scriu eu vreun răspuns sau vreun decret, Parlamentul încearcă o restructurare, atunci vom vedea dacă vor reuşi în Parlament, dar o astfel de încercare aş trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli pe preşedinte şi vom vedea împreună cu departamentul de specialitate ce acţiuni juridice s-ar impune atunci".

Săptămâna trecută, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea; pentru Ministerul Fondurilor Europene - deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ba ... de la PSD Tudorel era singurul care va ținea în cârcă,nesimțiți in nesimțiții neamului.O sa va voteze ...Analfabeti in analfabeții neamului ,prin remanierea lui pierdeți tot BA ...Alo !Androneasco ești un fel de fetiță în filme de adulți.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie