Klaus Iohannis s-a înfipt în buricul României

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 6 mai

Sorin Rosca Stanescu

În funcţie de speranţa care îl animă, de perspectiva de a pune mâna pe un job internaţional sau lipsa de perspectivă, preşedintele Klaus Iohannis, apropiindu-se sau îndepărtându-se de buricul lumii, s-a înfipt consistent în buricul României. Iar România politică joacă, în marea ei majoritate - mă refer la struţo-cămilă - după partitura lui Klaus Iohannis. Cum a dobândit acesta o asemenea putere? Cum poate el, pocnind din degete, să dirijeze întreg calendarul alegerilor?

Această întrebare este pe buzele tuturor. Şi pe bună dreptate. Conform tuturor cercetărilor de piaţă, indiferent dacă sunt făcute efectiv sau doar intuitiv în bucătăria vreunui aşa-zis institut, credibilitatea lui Klaus Iohannis este la pământ. Dintre toate instituţiile existente în statul român, preşedinţia are cel mai mic procent de încredere şi deci cel mai mare procent de nemulţumire. În jur de 85-90%. Cum poate un asemenea personaj, care nu se bucură de credibilitate, să dobândească o asemenea autoritate, încât să mute de colo-colo, "după pofta ce-a pohtit", întreg calendarul electoral? Comasate-necomasate. Anticipate-neanticipate. Într-un tur sau în două tururi. Sub presiunea lui Klaus Iohannis - vom vedea cum a fost posibil să exercite cu succes o asemenea presiune - conform calendarului stabilit de struţo-cămila PSD-PNL, alegerile prezidenţiale urmează să se desfăşoare anticipat la pachet cu cele parlamentare. În paranteză fie spus, dacă preşedintele nu îşi duce până la capăt mandatul, ne întrebăm de ce ar urma să încaseze viager drepturile unui fost preşedinte. O bună bucată de vreme, Klaus Iohannis a sperat, pentru că nişte iresponsabili i-au băgat în cap această iluzie, că va putea accesa o poziţie de prim rang la nivel mondial. Şef NATO sau, mai recent, ditamai Preşedinte al Comisiei Europene. La o adică, s-ar mulţumi şi cu funcţia de ministru de externe UE sau de ministru al apărării UE. Nu are calităţile necesare pentru niciuna dintre aceste poziţii. Dar ce contează? Merge cu capul înainte. Cât merge. Şi când nu mai merge, întoarce din nou cu cheia struţo-cămila PSD-PNL, monstrul pe care l-a creat şi reprogramează alegerile, lăsând cu ochii în soare întreaga clasă politică şi milioanele de alegători din ţară şi din străinătate. Aşadar, să încercăm să răspundem la întrebarea de unde până unde acest om, care nu are autoritatea morală şi nici autoritatea politică necesară, poate dirija într-un asemenea hal trenurile, în cel mai important an electoral din istoria României.

Klaus Iohannis este cel mai important beneficiar dată fiind funcţia pe care o deţine, de preşedinte CSAT, al informaţiilor culese de serviciile secrete şi de alte instituţii de forţă ale statului. La fel ca şi predecesorul său, Traian Băsescu, Klaus Iohannis obţine aproape instantaneu orice informaţii doreşte să obţină în legătură cu oricare dintre liderii politici. A avut grijă - şi în acest sens, s-a ocupat în mod special - ca la vârful coaliţiei pe care a creat-o şi care, în mai multe rânduri, i-a pus pe tavă "guvernul său", să plaseze personaje care poartă câte un belciug în nas. Oameni politici şantajabili. Şi probabil şantajaţi. La vârful PSD, Marcel Ciolacu. Un om care a dobândit în mod ilegal o diplomă de luptător cu merite deosebite în aşa-zisa revoluţie din decembrie 1989. La Buzău. O localitate în care nu a existat nici cel mai mic semn de revoltă asumată împotriva lui Ceauşescu. Niciun demonstrant. Niciun glonţ tras. Nicio victimă. Şi totuşi, s-au împărţit, s-au preluat şi s-au valorificat asemenea titluri de erou. Oricând îi poate fi deschis un dosar penal pentru fals şi uz de fals. Şi dacă nu ajunge, îi reamintesc că serviciile secrete l-au cercetat şi în ceea ce priveşte încrengătura de interese de trafic de influenţă, de obţinere de venituri ilicite, creată tot cu personaje apropiate din Buzău. În plus, Marcel Ciolacu a fost şantajat şi în ceea ce priveşte poziţia sa în internaţionala socialistă în raport cu ceilalţi şefi de guverne din Europa, care poate fi şubrezită sau consolidată după caz prin influenţa exercitată de preşedintele României. Pentru moment, sunt suficiente informaţiile pe care le-am furnizat. Mai târziu vor veni şi altele.

Celălalt corifeu al struţo-cămilei, generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, falsul erou de la Nassiriya, are un ditamai dosarul legat de falsificarea doctoratului său, şi dacă asta nu este suficient, mai există un dosar gros, instrumentat parţial de parchetul militar şi judecat tot parţial în instanţă, finalizat cu o condamnare penală cu închisoarea. În esenţă, sub directa sa autoritate, pe vremea când era Ministru al Apărării, vârfurile serviciului secret al Armatei au falsificat listele de spioni, au întocmit state de plată pentru spioni fictivi şi în tranşe succesive au sifonat din banii Armatei sume uriaşe de bani. De contabilitatea acestei afaceri s-a ocupat nici mai mult nici mai puţin decât soţia lui Ciucă, promovată prin tot felul de jonglerii în grad de colonel, pentru a putea încasa astăzi o pensie consistentă. În mod intenţionat, o parte din dosar a rămas în nelucrare, astfel încât şi lui Ciucă să-i poată fi montat un belciug în nas.

Şi iată cum aceste două personaje, la remorca cărora se află ditamai coaliţia, dirijează trenurile fix aşa cum le dictează Klaus Iohannis. Desigur însă, lista celor cu un belciug în nas nu se rezumă aici. Sunt mult mai mulţi lideri politici aflaţi în situaţii asemănătoare. Şi care, pentru a-şi salva pielea, pentru a-şi conserva sau întări poziţia, sunt gata să facă orice le cere Klaus Iohannis. Să schimbe la nevoie şi de 10 ori, în timpul meciului, condiţiile în care se desfăşoară alegerile.

Opinia Cititorului ( 14 )

 1. Intrebarea care este pe buzele tuturor , nu este si pe buzele mele , Johanis face exact ce-i spune securitatea , povestile cu Johanis face si desface este rasfumata , nu mai ține la nimeni , securitatea conduce .

  1. Toți au nevoie de un țap ispasitor , spre care sa arate cu degetul , nu noi , el ! complicitatea este usor de demonstrat prin faptul ca , țapul ispasitor nu pațeste niciodata nimic !

   ROMANII,ar trebui sa stie ca IOHANNIS,nu este SEFUL STATULUI si nici SOTIA lui nu este PRIMA DOAMNA a tarii.IOHANNIS,este numai PRESEDINTELE ROMANIEI,care a fost ales de ROMANI,sa ii reprezinte in relatiile cu alte state,iar pe plan intern,el este un MEDIATOR nu un MEDITATOR. Observ ca acum cu putin timp inainte de asi incheia mandatul,increderea in IOHANNIS este atat de jos,incat el,nu ar mai reprezenta CETATENII care l-au ales(asa cum lau ales in primul mandat) oare se va sti vreodata cum a intors scorul in al doilea tur de scrutin.? Nu cred,si acest lucru,poate explica obedienta pe care o are in fata strainilor,intreb. Asa ca dragi ROMANI,vine in curand alegerea unui nou presedinte. ALEGETI un PRESEDINTE NEAOS ROMANESC care sa va REPREZINTE daca pana acum ati fost DEZAMAGITI de PRESEDINTII alesi pana acum. IN ROMANIA,sunt destui ROMANI ADEVARATI,EDUCATI si IUBITORI de TARA si NEAM,asa ca PUTEREA pentru a va ALEGE VIITORUL vostru si al copiilor vostri,sta in votul vostru.ALEGETI dupa CONSTINTA voastra nu dupa SONDAJE si MANIPULARILE din PRESA si BERI ,mici,galeti si alte lucruri pe care cei care vi le ofera ,vi la ofera pentru a va CUMPARA VOTUL. IESTI la VOT cat mai multi si nu ii lasati pe altii care ies la VOT pentru un anumit INTERES si careo rsa stabileasca prin votul lor VIITORUL ROMANIEI SI ROMANILOR.!

   PRESEDINTE NEAOS ROMANESC A FOST SI BASESCU , ai uitat ? oricine vine , este fasonat dupa vointa stapanilor , nu te mai face praf degeaba , cu dragi romani si gargara patriotica , altii conduc si aleg !

  În speranța poate întemeiată că va pupa un post baban pe coclauri, președintele Kiwi a căpătat un tic verbal de care nu o să mai scape în veci.

  Slava Ukr și toate derivatele ei.  

  Tot timpul, am înțeles că inclusiv de Paște, s-a referit la ucraineni de parcă nici nu ar mai fi președintele românilor. 

  Așa că treaba cu alegerile și celelalte sunt nimic pe lângă postura care ne-a creat-o, de servitori ai intereselor alta. 

  De fapt nu numai el.

  Puțină demnitate în pozițiile oficiale ar aduce mai mult în relația cu ceilalți. Slugărnicia o disprețuiesc și cei lingușiti. 

  1. Tu nu auzi că e lider, global, vizionar? Cum poti sa te lași orbit de lucruri marunte? Toata planeta e un singur popor pentru Iohannis.

   De ce crezi ca_calatoreste in cele 4 zari ? 

  Fiecare vede altceva .Sa nu ne grabim a arunca cu vorbele .Presedintele Iohannis a fost cel care si-a respectat , cu prisosinta, toate prerogativele ce deriva din modelul de functionare al statului numit Romania .Politica externa si prerogativele, ce ii ofereau o implicare juridica in deciziile la virful statului, au fost respectate de catre Presedintele Iohannis .Trebuie corect apreciate cele doua mandate ale Presedintelui Iohannis(cistigate cu o larga majoritate ) timp in care au aparut imense provocari .De fiecare data Iohannis a iesit invingator .Scoaterea din jocul politic al adversarilor din politicul romanesc ce doreau instaurarea unui Stat Iliberal pe model Ungaria care acum vedem de cine este sprijinita .Eliminarea textelor de lege dorite de fostele guvernari PSD ce ii miscorau Presedintelui Romaniei prerogativele , Pandemia de Covid 19 , girarea obtinerii banilor din PNRR si mobilizarea totala in favoarea Ucrainei o data cu apartia razboiului ruso - ucrainean , aparitia Aliantei PSD- PNL ca singura alternativa ramasa faptic dupa fuga USR de la guvernare ce s-a dorit a produce mari pagube electorale partidului PNL sunt doar citeva dintre realizarile Presedintelui. Presedintele Iohannis este detinatorul unor mari distinctii Europene si acum a unei distinctii din SUA ce este privita ca o recompensa personala ca parte a politicilor americane acolo unde inalti demnitari si personalitati politice sau sociale au fost rasplatite pentru contributia lor .Acuzele ,de tot felul ,adresate sefului PNL -Ciuca si Presedintelui Iohannis nu o au sustinere juridica ele nefiind altceva decit niste bilbe mediatice ce nu pot fi crezute decit de catre acei cetateni care nu cunosc legislatia romaneasca .Nemultumirile politice ,ce apar in media,tin mai degraba de deja asumata ca slaba performanta electorala a partidului AUR si a intregii Opozitii ce este strins unita in jurul Fortei Dreptei si a reprezentatilor ei la virf .Opozitia romaneasca Kelemen , Drula ,Orban , Barna ,Ciolos si vicepresedintii Fortei dreptei : Violeta Alexandru, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ştefan Csordas, Mihai Farcaş, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, Alexandru Kocsis, Adrian Miuţescu, Vasile Nagy, Adrian Oros, Petrişor Potec, Ionel Puşcaş, Daniel Rusu, Constantin Şovăială, Ion Ştefan şi Antonel Tănase si Tomac , va fi perceputa de cetatenii Romaniei drept aliată cu Simion si partidul AUR pe modelul cunoscut la fosta Motiune .Decizia lui Iohannis, ce are in fata noua formula Iliberala a USR si a aliatilor lui,devine astfel singura alegere a natiunii ce deja in numar procentul extrem de mare se dovedeste alaturi de Democratie dorind majoritar sa inlature Iliberalismul (in fapt un comunism mascat ). Recentele sondaje ne arata asta .La intrebarea : îți dorești să trăiești într-un model occidental, reprezentat de SUA, UE, Marea Britanie : democrație liberală și economie de piață, 77% dintre cetateni au raspuns pozitiv .Desigur deranjul cel mai mare devine vizibil daca Iohannis ajunge in fruntea NATO sau i se ofera postul nou aparut de Comisar European pentru Aparare , moment in care Iohannis va conduce in continuare Romania atita timp cit va exista razboiul intre rusi si ucrainieni .Dupa cum il stim chiar asta se si va intimpla.Schimbarile uriase produse in jurul noastru la care Romania condusa de catre Presedintele Iohannis este parte ne arata o alta realitate , o realitate in care Iohannis are un cuvint greu de spus .

  Nu domnul Presedinte “pune mana” pe un job… ca nu pt el e jobul… jobul e pt Romania… iar daca Romania e atat de lasa sa nu particie - aplice la acel job… sa stea in panca ei de “lasitate”…

  s c c r e t 

  1. Jobul e pentru altii, el doar e un pion, un salariat.

  Presedintele Iohannis va merge in SUA si va fi primit la Casa Alba de catre J.R.Biden .Președintelui Iohannis îi va fi decernat premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024. Nu mai este nimic de spus .Niciodata Romania nu a avut vreun Presedinte de forta si puterea lui K.W.Iohannis .

  1. Am impresia ca o spuneti la misto, pentru ca Iohaniss este unul din cei mai slabi politicieni care i-a avut Romania postbelica, care a reusit sa-l intreaca chiar pe legendarul Romulus Zaroni din guvernele Petru Groza.

   Este primit si de republicanul Mike Johnson .Probabil ca nu intelegi ce se intimpla si pui botul la prostiile spuse in presa de scandal .Este de departe cel mai puternic presedinte al Romaniei

   Te înșeli, Iohhan nu e skab, poporul e slab

  ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb