Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

KLAUS IOHANNIS: "Solicit Guvernului să ia măsuri de consolidare a finanţelor publice"

V.V.
Politică /

Klaus Iohhanis

Klaus Iohhanis

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri, Guvernului "să ia măsuri de consolidare rapidă a finanţelor publice şi a colectării veniturilor bugetare" şi a afirmat că, în economie, măsurile greşite sau falsele priorităţi lasă urme adânci pentru mai mulţi ani. Iohannis a vorbit despre sutele de modificări fiscale, făcute "peste noapte" care au bulversat societatea şi mediul de afaceri.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, la la şedinţa plenară a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României despre starea economiei, despre greşelile guvernamentale, despre numeroasele modificări ale Codului fiscal, dar şi despre implicarea mediului de afaceri.

"Cunosc priorităţile dumneavoastră, care răspund nu doar exigenţelor mediului de afaceri, ci şi nevoilor societăţii în general, neglijate, din păcate, sistematic de către autorităţile responsabile. Îmi doresc să transformăm împreună aceste priorităţi în propuneri de politici sănătoase pentru România. Dumneavoastră ştiţi cel mai bine faptul că, în economie, măsurile greşite sau falsele priorităţi lasă urme adânci pentru mai mulţi ani. Tocmai de aceea România are nevoie, poate mai mult decât oricând, să revină la realism şi la dialog fundamentat, la echilibru şi responsabilitate în privinţa deciziilor de politică economică", le-a spus Klaus Iohannis participanţilor la şedinţa Coaliţiei.

Potrivit şefului statului, în afaceri, ca şi în politică, "promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate".

"Am văzut cu toţii deja celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiţii în şcoli, investiţii în spitale, dar, în fapt, au rămas doar promisiuni. În schimb, nu există în acest program de guvernare vreo referire la sutele de modificări din legislaţia fiscală care, putem să spunem elegant, au afectat economia, sau, putem chiar să spunem, care v-au dat peste cap planurile de afaceri. Şi dacă vorbesc de sutele de modificări, nu este o chestiune aşa simbolică. Codul fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut. Este o contraperformanţă rarisimă şi sunt convins că aţi avut foarte mult de lucru să rămâneţi updated. Afacerile nu pot creşte sustenabil dacă nu se bazează pe investiţii, care să aducă dezvoltare în viitor. Acelaşi lucru este valabil şi la scara economiei naţionale. Însă, partidul de guvernământ a neglijat total investiţiile în favoarea unei politici a efectelor pe termen scurt, ceea ce ne va costa pe toţi în viitor", a mai spus Iohannis.

Potrivit acestuia, "nimic nu este mai periculos pentru economie decât lipsa încrederii, pentru că reduce apetitul de a investi şi dorinţa de dezvoltare".

"În ultima perioadă, mediul de afaceri a fost bulversat prin măsuri hazardate şi intempestive, prin accidente de decizie precum renumita Ordonanţă de urgenţă 114, care arată calitatea deplorabilă a guvernării actuale. Investitorii şi angajatorii privaţi resimt acut nevoia României de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii. Şi nu mă refer doar la autostrăzi, ci la tot ceea ce înseamnă un standard de viaţă modern pentru cetăţeni: spitale, şcoli, căi ferate, aeroporturi, infrastructură energetică şi de utilităţi publice, infrastructură digitală şi de formare în privinţa industriilor viitorului, chestiune mult discutată şi, în principiu, total neglijată. În schimb, guvernele PSD care s-au perindat în ultimii ani au avut o singură mare grijă: să lupte cu justiţia şi să şi-o subordoneze. Şi, pentru a-şi rezolva această problemă, au sacrificat, pur şi simplu, dezvoltarea României pe termen lung. Cea mai elocventă dovadă, care demonstrează indiferenţa faţă de nevoile reale ale românilor, este neglijarea investiţiilor din fondurile europene, care sunt la dispoziţia noastră", a mai spus Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS