KLAUS IOHANNIS:"Strategia care să fructifice patrimoniul naţional şi creativitatea trebuie dusă la bun sfârşit de actuala guvernare"

S.B.
Politică / 15 ianuarie

"Strategia care să fructifice patrimoniul naţional şi creativitatea trebuie dusă la bun sfârşit de actuala guvernare"

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat astăzi, la Palatul Cotroceni, mai mulţi actanţi din domeniul cultural şi a susţinut un discurs în care a afirmat că strategia care să fructifice patrimoniul naţional cultural trebuie dusă la bun sfârşit de actuala guvernare, informează news.ro.

Despre personalităţile decorate vineri, preşedintele a spus că, prin talent şi profesionalism, "sporesc patrimoniul cultural al naţiunii noastre".

"Distincţiile oferite astăzi unor instituţii publice, unor operatori culturali privaţi şi artişti independenţi onorează dedicarea şi creativitatea de care a dat dovadă sectorul cultural în menţinerea activă a legăturii artelor cu publicul, pentru a găsi soluţii la constrângerile pandemiei. În războiul împotriva virusului, prin eforturile şi dăruirea dumneavoastră, muzele nu au tăcut", a spus Iohannis.

De Ziua Culturii Naţionale, a adăugat el, "transmit un mesaj de caldă solidaritate tuturor artiştilor, creatorilor, instituţiilor de cultură, operatorilor culturali din toate domeniile artistice, precum şi publicului culturii româneşti. Vă mulţumesc, vă felicit şi vă urez să slujiţi cu succes, pe mai departe, cultura română, mulţi ani de-acum înainte".

"În 2020, ne-am dat seama cu toţii cât de importantă este cultura în viaţa noastră şi ce mult contează contactul nemijlocit cu arta. Numeroşi creatori s-au aflat în situaţia dureroasă ca, din cauza pandemiei, să nu se poată exprima în faţa publicului care îi iubeşte. Contribuţia sectorului cultural la echilibrul global al societăţii româneşti, mai ales în această perioadă dificilă, este foarte importantă. De aceea, reafirm preocuparea mea pentru găsirea celor mai bune soluţii de sprijinire a acestui sector, unul dintre cele mai greu încercate în această perioadă dramatică".

Klaus Iohannis a anunţat şi că, la 140 de ani de la naşterea compozitorului George Enescu, împliniţi în 2021, a acordat Înaltul patronaj celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional "George Enescu".

"Acum un an, la puţin timp de la preluarea celui de-al doilea mandat de preşedinte al României, solicitam forţelor politice responsabile să propună un cadru strategic, care să fructifice patrimoniul naţional, creativitatea şi diversitatea expresiilor culturale. Am solicitat, totodată, să fie stabilite priorităţile şi obiectivele concrete ale modernizării infrastructurii culturale naţionale, menite să conducă la depăşirea contradicţiilor şi paradoxurilor culturii româneşti. Pandemia de Covid-19 a scos în evidenţă necesitatea şi urgenţa unui astfel de demers. El nu mai poate fi amânat, trebuie şi poate să fie dus la bun sfârşit de actuala guvernare, pentru a produce efecte benefice de care să se bucure publicul şi cultura română în ansamblul ei".

El a continuat: "Mă voi implica activ, astfel încât promisiunile să fie transformate în realitate de către cei în măsură să livreze investiţiile necesare actului cultural, accesul competitiv şi nediscriminatoriu la resursele sectorului, un cadru legal coerent, atât în domeniul patrimoniului, cât şi al funcţionării instituţiilor de cultură".

"Anul 2021 ne dă speranţa unei reveniri la normalitate. Ca de altfel şi în cazul altor domenii, şi în ceea ce priveşte cultura ne dorim ca normalitatea să însemne mai mult decât o simplă întoarcere la viaţa ante-pandemică. Normalitate înseamnă o Românie educată, modernizată, înseamnă un rol mai apăsat al culturii în coeziunea socială, o mai bună valorificare a creativităţii, dar şi a patrimoniului şi potenţialului cultural. Cu diversitatea ei de expresii şi prin contribuţia tuturor actorilor implicaţi în actul de creaţie, cultura are potenţialul real de a creşte calitatea vieţii în comunităţile noastre. Ea este bogăţia fiecăruia dintre noi şi resursa vitală a societăţii noastre în ansamblu", a mai declarat Iohannis, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Ai dreptate IMPARATE,aceasta Guvernare o sa duca Romania in fundul PRAPASTIEI,dupa GANDIREA ta de PUI NEECLOZAT,dar care piuie in continuu dupa ce sparge putin coaja oului.Cred ca ROMANII care te mai iau in seama ,sunt si ei,niste OUA CLOCITE.!

  1. Eminentule-nscule, cioflo-celulitule.

   Drag mi-e de tine,  

   De te-as vedea, 

   OUALELE CLOCITE,

   In gura ti le-as BAGA !!! 

   Bai pui OPARIT iesit dintr-un OU CLOCIT. Nu stiam ca iti plac oulele clocite,insa vad ca sufletul iti este chiar PUTUROS ca si mirosul de oua clocite chia iti plac.,Probabil i-ai mancat oulele lui Iohannis si te-ai imbolnavit de hepatita cronica.!

   Sau a lui Nastase; dupa ce i le-a numarat!.

   Mare greșeală faceți căci OUĂLELELE ... nu sunt nici ^de Cotroceni /de Sibiu ?^, ale lui Iohan nis..... nici ^de Cornu^, ale lui Bombo Nel ci : ale PreaÎnaltul și Sfântul Episcopus de Huși .

   _ căci scris-a eu, poetul ( eu cel 'cu pereche', nu Eminescu, La mulți ani Mihai !) : 

   _Ai grijă ce spui, ce faci  

   Că-l ai în spate pe Pomohaci ; 

   Sau vrei să-ngenunchezi acuș-acuși,  

   La PreaÎnaltul de la Huși.  

   MuultPreaS futul de la Huși,  

   Te vrea îngenuncheat acuși; 

   MINUNEA lumii o s-o vezi,  

   0 spovedi tareee și 2 OUĂ verzi.  

   (atenție, nu CLOCITE... voi prea ne.citiților și ne.școlițițior ). 

   PS. Că nu strică, în final eu vă cer iertare ( că și marele filosof ilici-anus al'nostru - nu altul- a zis : dar dacă Dumnezeu există totuși, nu strică să mă închin prin biserici, și a luat 3 mandate făcându-și cruce... vicleanul liber cugetător).

   Eu vorbesc de ouă-ouă d'astea, și bag seamă că voi erați cu ouăle alea de dinozauri.  

  Adica a"VINDE"!

  semnat comenturi "cretine" 

  Lasati-l, ca e inca sub efectul vaccinului, care la el actioneaza asemenea etnobotanicelor!

  Prin "sa fructifice patrimoniul national" presedintele intelege fructificarea prin vanzarea pe nimica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

08 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8838
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1118
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6917
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.8171

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro