KLAUS IOHANNIS:Ţara noastră sprijină preşedinţia finlandeză a Consiliului UE

T.E.
Politică /

Sursa foto: Presidency.ro

Sursa foto: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rhodos şi de Malta, Roberto Musneci, pe ambasadorul agreat al Republicii Coreea, Kim Yong-Ho, pe ambasadorul agreat al Bosniei şi Herţegovinei, Slavisa Ceranic şi pe ambasadorul agreat al Republicii Finlanda, Marjut Akola.

În cadrul întrevederii avute cu ambasadorul Finlandei, şeful statului a salutat caracterul foarte bun al relaţiilor bilaterale şi a subliniat dorinţa de aprofundare a cooperării la nivel economic şi sectorial, în special în domeniul educaţiei, cât şi dispoziţia României de a sprijini preşedinţia finlandeză a Consiliului UE.

"Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat interesul, împărtăşit de doamna ambasador, de a menţine constant dialogul pe perioada deţinerii de către Finlanda a preşedinţiei Consiliului UE, în contextul convergenţei de vederi pe o serie de dosare europene şi al continuităţii agendei comune de priorităţi, exprimând disponibilitatea României de a sprijini preşedinţia finlandeză. Ambasadorul Marjut Akola a apreciat în mod deosebit rezultatele înregistrate de România în exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Ambasadorul a prezentat priorităţile Finlandei în exercitarea preşedinţiei rotative, iar în plan bilateral a exprimat satisfacţie pentru dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Finlanda, evidenţiind inclusiv interesul pentru continuarea cooperării în domeniul educaţiei.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul agreat al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rhodos şi de Malta, şeful statului a salutat relaţiile foarte bune dezvoltate de România cu Ordinul Suveran de Malta, evidenţiind proiectele desfăşurate de acesta în ţara noastră în domeniile social, medical şi umanitar, având ca scop creşterea gradului de incluziune socială şi ajutorul acordat categoriilor sociale vulnerabile. Ambasadorul Roberto Musneci a subliniat foarte bunele relaţii bilaterale şi a exprimat intenţia de a continua acţiunile derulate de Ordin în România, inclusiv prin implementarea Acordului-cadru de cooperare bilaterală în domeniul asistenţei umanitare, semnat anul trecut la nivel guvernamental.

La întâlnirea cu ambasadorul coreean, preşedintele Klaus Iohannis a salutat dinamica dialogului politic subsumat Parteneriatului strategic dintre România şi Republica Coreea, unicul astfel de parteneriat pe care ţara noastră îl are cu un stat din Asia. Iohannis a încurajat o mai bună valorificare a potenţialului cooperării economice bilaterale, inclusiv prin atragerea de noi investiţii coreene pe piaţa românească. Totodată, el a exprimat sprijinul pentru reglementarea paşnică a situaţiei din Peninsula Coreeană.

La rândul său, ambasadorul Kim Yong-ho a salutat poziţia României în acest dosar, exprimând, în plan bilateral, disponibilitatea companiilor coreene de a coopera în domeniile infrastructurii, energiei, industriei auto, tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, agriculturii. Ambasadorul coreean şi-a manifestat, totodată, interesul pentru dezvoltarea contactelor interumane la nivelul cetăţenilor celor două ţări.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul agreat al Bosniei şi Herţegovinei, Slavisa Ceranic, preşedintele Iohannis a reconfirmat sprijinul politic al României pentru parcursul european al Bosniei şi Herţegovinei şi a încurajat consolidarea cooperării dintre cele două ţări în domenii de interes reciproc, precum cel economic şi sectorial. Ambasadorul Slavisa Ceranic a mulţumit pentru sprijinul României pentru parcursul european al Bosniei şi Herţegovinei şi a exprimat încredere în intensificarea cooperării bilaterale pe parcursul mandatului său, inclusiv în domeniile ştiinţei, educaţiei şi culturii.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat ambasadorilor bun-venit şi mult succes, asigurându-i de întregul sprijin al autorităţilor române în îndeplinirea mandatelor în România.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Mitomanule si hotule de case, o instanta a scris in decizia definitiva ca esti escroc si ca buna ta credinta nu poate fi presupusa in cazul falsificarilor de acte. Tot asa spuneai lumii intregi ca Romania nu poate asigura presedintia rotativa. Iar acum exprimi "disponibilitatea Romaniei de a sprijini presedintia finlandeza"???? Este clar ca electoratul tau este unul de idioti, de prosti facuti gramada, de analfabeti functional. Insa iti bati joc de milioanele de romani morti in numele patriei si al simbolurilor pe care le murdaresti tu.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS