La ce să te uiţi când alegi pentru vacanţă o locaţie prin Booking sau Airbnb

G.D.
Miscellanea #Turism / 12 iunie

La ce să te uiţi când alegi pentru vacanţă o locaţie prin Booking sau Airbnb

Fie că vrei să pleci în vacanţă în Grecia, Spania, Italia, primul lucru la care te gândeşti este unde vrei să stai. Locul îl alegi în funcţie de buget, zonă şi de comportamentul de consum, relatează Hotnews.

Dacă mergi pe varianta Airbnb ai atât avantaje cât şi unele dezavantaje, comparativ cu o cameră de hotel prin Booking.

De exemplu, dacă vrei să mergi în Grecia în Halkidiki, prin Airbnb poţi închiria o cameră de la 170 lei/noapte şi până case de 1.000 lei/noapte. Evident, preţul diferă în funcţie de locaţie: mai aproape de o plajă, mai departe, în centrul, la ţară etc.

De asemenea, preţul diferă la apartamente în funcţie de camere şi suprafaţă.

În acelaşi timp, dacă te uiţi la hoteluri, preţurile pornesc de la 176 lei/noapte şi pot ajunge la 571 lei/noapte. Astea sunt preţuri luate de pe Booking, dar puteţi face ceva diferit.

Preţurile menţionate se referă la începutul lunii iulie.

Un mic secret când alegi Booking sau Airbnb

Un mic secret pe care îl împărtăşim (acum nu mai e secret): Unii folosim platfoma de hoteluri ca pe un motor de căutare şi atât. Chiar dacă un hotel apare că nu ar mai avea camere, dar ne dorim să stăm acolo, de obicei este bine să dam un telefon sau un email pentru a vedea situaţia. Posibil să mai aibă camere. În general am avut noroc.

De asemenea, dacă vorbiţi cu ei, veţi constata că preţul este mult mai mic decât pe Booking. Asta pentru că ce vedeţi acolo include şi comisionul platformei. În unele cazuri veţi constata că faceţi economii chiar de o noapte.

Singurul avantaj al Booking e că puteţi rezerva rapid şi face plata din câteva click-uri.

Mare atenţie la micul dejun, dacă această masă este importantă pentru tine

Dacă ai de ales între hotel şi Airbnb, trebuie sa iei în considerare micul dejun, dacă eşti genul care mănâncă dimineaţa.

La majoritatea hotelurilor, micul dejun este inclus în preţ. Verificaţi mereu înainte de rezervare.

Aşadar, dacă ai ales Airbnb, va trebui ori să mănânci pe la vreun local unde vei da 5-10 euro (poate mai mult - depinde de multe lururi), ori să îţi faci cumpărăturile la supermarket şi să găteşti. Este opţiunea fiecăruia, dar e ceva la care trebuie să te gândeşti când faci pregătirile pentru vacanţă.

Aceste lucruri trebuie luate în considerare oriunde vrei să pleci, indiferent că este vorba despre Sicilia, Barcelona, Coasta de Azur etc.

Dacă plecaţi cu avionul, nu uitaţi să faceţi check-in cu câteva zile înainte de plecare. Ideal este online şi să păstraţi biletul pe telefon. Asta dacă nu vreţi să încurajaţi tăierea copacilor şi să le printaţi.

Pentru alte persoane, poate e mai confortabil să meargă printr-o agenţie de turism (oferte sunt multe all inclusive etc.). Practic nu te mai ocupi de unele proceduri, iar în unele oferte ai ghid pentru vizitarea anumitor obiective. De obicei, atunci când se pleacă cu avionul se ocupă tot agenţia de check-in.

Pentru că am menţionat plecarea cu avionul, dacă îţi place să vizitezi multe plaje, trebuie să te mişti cu un vehicul. Dacă e un transport public foarte bun, precum e în Paphos (Cipru), atunci e perfect. Dacă nu, va trebui să închiriezi o maşină. Vedeţi că în Cipru volanul este pe dreapta, iar participanţii la trafic sunt îngăduitori cu turiştii.

De asemenea, dacă mergi cu maşina ta în Grecia, Italia, Spania atunci va trebui să iei în considerare costul combustibilului.

5 lucruri de reţinut din cele spuse mai sus

Sumarizând, dacă alegeţi varianta hotel:

1. Vorbiţi direct cu hotelul, deoarece e posibil ca preţul camerei să fie mai mic

2. Dacă sunteţi genul care mănâncă la micul dejun, atunci verificaţi dacă intră şi asta în preţ

3. Vezi dacă în zona în care ai ales locaţia ai transport în comun cât de cât bun, dacă nu mergi cu maşina. Altfel, ideal este să închiriezi una.

Dacă plecaţi cu avionul:

4. Nu uitaţi să faceţi check-in online cu câteva zile înainte de plecare

5. Descărcaţi biletele de avion pe telefoane (dacă mergeţi sunteţi în grup/familie, e bine să le aibă mai multe persoane pentru cazul în care vă pierdeţi telefonul în apă - unii intră cu el la gât).

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro