Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

LA CEREMONIA DE DECERNARE A TITLULUI DHC AL UBBBannere cu mesaje împotriva lui Gunter Verheugen

Ziarul BURSA #Politică /

Mai mulţi tineri au afişat, ieri, la UBB Cluj, unde a avut loc decernarea titlului de Doctor Honoris Causa fostului comisar european pentru extindere Gunter Verheugen, bannere cu mesaje în limba engleză în care îl acuzau de "lobby murdar". Pe două bannere au fost scrise mesajele "No honor in political honoris causa" şi "No award for dirty lobbyist".

Gunter Verheugen şi-a întrerupt discursul şi a respins acuzaţiile aduse.

"Nu am făcut în activitatea mea activităţi de lobby. Informaţiile dumnea­voastră sunt bazate pe informaţii eronate", a spus el.

O altă tânără din sală a afişat un banner de mici dimensiuni pe care scria "k you Verheugen for turning Romania into an EU colony (exploatation union)". De asemenea, în sală s-au aflat mai mulţi tineri care au adus afişe împotriva lui Verheugen. Protestatarilor li s-a cerut să iasă din sală de către reprezentanţii UBB.

Senatul UBB a aprobat, în noiembrie 2012, decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al UBB lui Gunter Verheugen, la propunerea Facultăţii de Studii Europene. "Fostul comisar european pentru extindere Gunter Verheugen primeşte titlul de Doctor Honoris Causa al UBB în semn de recunoaştere a viziunii şi pragmatismului său în extinderea şi construcţia UE, precum şi pentru contribuţia sa substanţială şi constantă la progresul României în vederea includerii sale în proiectul european la începutul secolului al XXI-lea. Domnul Verheugen va susţine la ceremonia de acordare a titlului o prelegere despre extinderea UE", precizau reprezentanţii UBB, citaţi de Mediafax.

În perioada 1999-2004, Gunter Verheugen a fost comisar european pentru extindere, în timpul mandatului de preşedinte al Comisiei Europene al lui Romano Prodi, după care, între 2004 şi 2009, a fost vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru industrie şi întreprinderi, în primul mandat al preşedintelui CE Jose Manuel Barosso.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS