LA O ZI DUPĂ CONFERINŢA BURSA ÎN CARE VLĂDESCU A CRITICAT BVB, ASF A APROBAT LISTAREA "ROMCAB"  Mircea Ursache: "Trecerea Romcab pe BVB, un semnal pentru mediul privat"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 octombrie 2015

Mircea Ursache: "Trecerea Romcab pe BVB, un semnal pentru mediul privat"

Vlădescu: "Romcab are de-a face cu băncile şi vrem să scăpăm de acest lucru"

Producătorul de cabluri "Romcab" Târgu Mureş (MCAB) se poate lista la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după ce Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) i-a aprobat, ieri, prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată, conform unui comunicat al Autorităţii. Acţionarii "Romcab" au ales să se mute pe BVB, în contextul desfiinţării Rasdaq, prin lege.

Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF, salută această mutare, văzând-o drept un semnal pentru mediul privat. "«Romcab» este o societate care a stat atâţia ani listată pe Rasdaq şi care şi-a arătat intenţiile să se finanţeze prin piaţa de capital - printr-o majorare de capital sau prin emisiuni de obligaţiuni", ne-a spus domnia sa.

Cu o zi înainte, Sebastian Vlădescu, preşedintele Romcab, a spus, în cadrul conferinţei BURSA « Viitorul pieţei de capital româneşti" că BVB trebuie să se schimbe şi să recâştige încrederea antreprenorilor dacă doreşte să aibă companii care să se listeze.

Şeful Romcab a precizat că societatea pe care o conduce a trecut peste această barieră şi că intenţionează să abordeze piaţa de capital, pentru că are nevoie de finanţare, adăugând: "Romcab are de-a face cu băncile şi vrem să scăpăm de acest lucru. Avem nevoie de finanţare, avem nevoie de piaţa de capital.

Dacă ea nu vine către noi, atunci vom veni noi cu propuneri în acest domeniu - cu propuneri de emisiuni de obligaţiuni, de majorări de capital etc. Vom veni către piaţa de capital indiferent de piedicile pe care aceasta ni le va pune în incursiunea noastră".

Acţionarii producătorului de cabluri şi conductori electrici au fost convocaţi, pe 5 noiembrie, să discute majorarea capitalului social, respectiv să analizeze şi să aprobe oportunitatea, termenii de realizare şi echipa responsabilă cu implementarea.

Prin intermediul furnizorului de piese şi accesorii auto Sadalbari, omul de afaceri Zoltan Prosszer deţine 69% din acţiunile MCAB.

Ziarul « BURSA » a relatat recent că BVB şi-a dat acordul de principiu pentru listarea "Romcab" pe piaţa reglementată, însă a cerut companiei să-şi majoreze free-floatul la cel puţin 25%, într-o perioadă de 18 luni de la admiterea la tranzacţionare.

Potrivit lui Sebastian Vlădescu, Romcab va înregistra, în acest an, o cifră de afaceri de circa 170-180 milioane euro, având capacitatea să ajungă la jumătate de miliard de euro, în următorii doi-trei ani, după ce a crescut de 15 ori, în patru ani.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Hai mai las-o-n sange! Da' nimeni si nimic nu o sa opreasca cresterea fabuloasa a aceste minunate companii!! De criza nu poate fi vb nici in urmatorii 250 in Romania. Gata!!A fost!!Am invatat lectia!!Acum suntem protejati! Da' daca vine un evaluator, nepenal fireste, ca astia niciodata nu sunt penali, si face un squeeze out sub valoarea care este acum in piata? De ce? Pentru ca poate si pentru ca lui Vascu ii mai circula sange in instalatie, sper ca pentru foarte scurt timp!!

    Stati ca nu e corect: 170 milioane*15=2.550.000.000 Pai in ritmul asta numai cu MCAB-ul o sa aiba BVB-ul o capitalizare mai mare ca polonezii in 10 ani si ca americanii in 30. Ura!!Ura!!Ura!!

    Carnatare, vezi ca emisiuni de obligatiuni sau actiuni trebuie sa vina din partea companiei, ca ea are nevoie de bani. Inca esti ministru obisnuit sa vina BVB si sa se milogeasca de voi la minister sa mai listati ceva. Hopppaaa, visul s-a terminat. Vezi ca esti in viata reala, unde compania are nevoie de bani si trebuie sa faca ceva sa ii atraga, sa convinga investitorii. Nu uita ca investitorii sunt actionari dupa ce iti cumpara actiunile, asa ca nu te astepta sa stea cuminti in timp ce tu o sa faci ce vrea muschiu tau.

    1. Ba, o sa stea cuminti.Foarte cuminti.Nu de alta dar drepturile minoritarilor exista da' nu se pun in aplicare. Ideea ar fi ca macar pe companiile noi care intra pe bvb sa nu mai intre nimeni, niciun minoritar sa le dea bani grofilor astora. Bine, o sa intre fondurile de pensii adica tot noi. Ce ma bucur ca exista piata de capital! Si ce m-as bucura sa crape toti cei ce o reglementeaza si o administreaza, in chinuri si cu strigaturi.

    DERATIZÁRE s.f. Acțiunea de a deratiza și rezultatul ei; operație sanitară de stârpire a șoarecilor și șobolanilor. ***** Semnalul va fi dat in urma procesului de deratizare din ASF, SIFuri, brokeraj.

    Fantastic!Am ajuns sa aplaudam companiile care-si bat joc de actionari si sa le dam exemplu.Ia bai ursica si tu actiuni si suna la societate sa vezi ce-ti spun in legatura cu rezultatele,alea care-s obligatorii!

    Asa garanta si CEC falimentele,Vad ca asf se pune chezas pentru o societate devenita nebancabila si care isi dispretuieste actionarii. 

    1. DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA ŞI RĂSPUNSURILE AU FOST MUTATE ÎN COŞUL DE GUNOI AL FORUMULUI BURSA.

      Cu toata dragostea, nu de raport de evaluare ai nevoie ci de un expert. Vascule, (...) ne zi si noua cam cat mai face MCAB conform a doua metode de evaluare recunoscute de anevar (...)

    .si nemernicii astia de la BRK asa au dus actiunea la vale an de an ....de ex au 17 societati ne_cotate la care au participatii iar ptr faptul ca-s ne_cotate sunt trecute in Bilantul contabil cu ZERO Lei .....si ca asta asa sunt cam toate activele BRK si nu numai la BRK se practica asta si la sifoane ....le subevalueaza ca sa poata fi vindute pe nimic ...cind le iau ptr ei sau diverse interese .....pactic asa sa devalizat aceste soc de cind sa infiintat Bursa in Romanica ......au furat si jepcarit excrocii astia de prin CA uri zeci sute de milioane doar din subevaluari si vanzari de active bune si viabile pe nimic ...unii au mai si dotat sau renovat acele active inainte sa le dea ......ca sa fie japca si jaful si mai mare ....ca deh se ia de la prostii' aia muti da mici si care majoritatea habar nu au ca-s actionari la sifuri de exemplu !!

    1. Tu cred ca ai pile la administrator sau la Make de te lasa sa spui nemernici :) In rest, perfect de acord cu tine...Si nu numai in ceea ce priveste...mult prea ingerii reprezenanti BRK (ingerii nu sunt vii, sunt creati si pot si si buni si rai..Oare cum is cei de la BRK? Inca vii...)

      Doar ca eu ma dezic de parerea ta ca sunt oameni care au furat si nu au primit macar o amenda penala. NU EXISTA ASA CEVA, PE BURSA LUI MISU SPER SA MOARA (CA DACA ZIC CRAPA NU E OK) IN CHINURI! Si, in general, in Romania: se face evaziune dar fara evazionisti si se da spaga dar fara spagari si spaguiti. Abia astept imi dea IUP DNA-ul ca sigur din cauza mea nu merge bine bursa, activitatea parlamentara si a presedintelui (tine cam de dansul sa ne bage in Schengen dar si de mine, fireste, mai mult).O, cat iubesc eu Romanica!! Make draga, sincer, dreptul la exprimare, chiar mai colorat este singura diferenta dintre comunism si capitalism. Nu este frumos sa injuri? Asa-i. Dar sa urezi o viata si o moarte in conformitate cu modul in care aplica litera si conduita impusa de lege asf-isti si toata camarila din jurul lor mi se pare perfect normal.Sa imi ureze cineva o viata si o moarte in conformitate cu legaitateal prin care am obtinut bani pe bursa, nu mi se pare deloc un blestem. Din contra, mi se pare o urare ...ciudata dar de bun simt.De trait traiesc si voi muri, poate mult mai repede decat o gramada de asf-isti. Asta e.Mi s-ar parea un blestem sa imi urezi o moarte in conformitate cu iteligenta mea ca as muri clar in chinuri crunte. Dar aceste geni si famillie lor care beneficiaza de pe urma inteligentei lor pe partea economica merita o urare de viata si de moarte in conformitate cu modul in care isi realizeaza activitatea. Misu si mircica au castigat oficial si cate 100.000 euro pe an. Nu am motive sa cred ca ei nu au respectat " litera torei". De exemplu ,art. 5 litera a din OUG 93/2012.La fel e valabil si pentru toti angajatii ASF. Daca stiu ca nu se respecta legea si tainuirea e cam ...ne OK si poate fi si penala. Cum ei nu sunt NICIUNUL penal e normal sa le doresc si lor si familiilor lor o viata si o moarte in conformitate cu modul in care isi realizeaza ei si colegii lor activitatea si modul impartial in care reglementeaza ei piata.

    Cuplul de tzepari unguru&carnatzarul tocmai au anuntat tzeapa data bursei prin convocator.Bravo ASF&BVB! Ati aprobat listarea unei companii care nu comunica datele publicate la finante de doua luni,iar ei v-au promis ca maresc freefloat.La 70 de lei actziunea!LOOOOOOLLLLLLLL

    1. Da, conforn prognozelor e o castana pretul. Cand o sa fiu mare bou, o sa cumpar si eu. Acum o dau pe vitelusul :P

    Ursache, nu mai sta cu gura cascata ca risti sa [...] lumea-n gura!Sau poate-ti place?

    Daca tot vor sa arunce in aer chestii astia de la al-Qaida, nu mai bine arunca in aer ASF-ul si Parlamentul Romaniei?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb