DIGI Comunications

LA TREI LUNI DUPĂ ALEGERIUltimul mandat din Congresul american a fost atribuit

S.B.
Internaţional / 09 februarie

Ultimul mandat din Congresul american a fost atribuit

A fost nevoie de trei luni pentru ca alegerile din noiembrie 2020 din Statele Unite să fie în sfârşit încheiate, după ce ultimul mandat din Congres încă în aşteptare, într-o circumscripţie din statul New York, a fost atribuit luni unei republicane apropiate de fostul preşedinte Donald Trump, informează Agerpres.

Democratul Anthony Brindisi, care câştigase acest mandat dintr-o regiune apropiată de Syracuse în faţa Claudiei Tenney la alegerile legislative din 2018, şi-a recunoscut public înfrângerea, într-o postare pe Twitter, după ce s-a luptat în justiţie împotriva confirmării victoriei rivalei sale, obţinută la o diferenţă de doar 109 voturi.

"Este timpul să întoarce pagina acestor alegeri (...) şi să construim o ţară mai unită pentru copiii noştri", a declarat el luni.

Claudia Tenney i-a mulţumit: "S-a oferit cu eleganţă să ajute la o tranziţie liniştită şi sunt nerăbdătoare să lucrez cu el în următoarele zile".

Brindisi a atras atenţia asupra multor disfuncţionalităţi în modul în care autorităţile locale au organizat alegerile, împiedicând, de exemplu, peste 2.400 de persoane să participe la scrutin.

Însă după o analiză de trei luni, un judecător de la Curtea Supremă a statului New York a stabilit că buletinele de vot valide numărate confirmă victoria Claudiei Tenney, la o diferenţă de 109 voturi dintr-un total de 300.000 de alegători.

Disputa se înscrie în seria numeroaselor lupte în justiţie care au marcat alegerile prezidenţiale şi legislative de la 3 noiembrie. Numeroase buletine de vot au fost depuse în avans sau trimise prin poştă din cauza pandemiei.

Până în prezent, Donald Trump şi o parte dintre republicani refuză să recunoască victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale, invocând "fraude masive" în ciuda faptului că tribunalele au respins sesizările aproape sistematic, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro