LAGARDE: "Riscurile se pot extinde rapid de la o economie la alta"

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 3 septembrie 2015

Recenta volatilitate arătată de pieţele financiare indică rapiditatea cu care se extind riscurile de la o economie la alta, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-o conferinţă la Jakarta.

Domnia sa a subliniat, potrivit Reuters: "În ultimele săptămâni s-a demonstrat că Asia se află în centrul economiei mondiale şi am văzut cât de mult se pot extinde problemele de pe o piaţă asiatică în restul lumii. Economia mondială se confruntă cu factori negativi generaţi de reechilibrarea economiei chineze, creşterea lentă din Japonia, scăderea preţurilor materiilor prime şi incertitudinile provocate de perspectiva majorării dobânzilor în Statele Unite".

Pieţele de capital şi valutare la nivel global au înregistrat fluctuaţii mari de la decizia de luna trecută a autorităţilor din China de a devaloriza yuanul. Directorul general al FMI a mai spus că, în contextul volatilităţii pieţelor, fiecare ţară trebuie să-şi adapteze politicile, care trebuie să includă consolidarea protecţiei prin politici fiscale prudente, ţinerea sub control a creşterii excesive a creditării, folosirea cursului valutar, care să acţioneze ca absorbant al şocurilor, menţinerea rezervelor valutare la un nivel corespunzător şi întărirea reglementărilor.

"Autorităţile de reglementare trebuie să fie în permanenţă vigilente, în special atunci când este vorba despre produse noi, inovative. Riscurile trebuie supravegheate", a ţinut să precizeze Christine Lagarde.

Directorul FMI a mai spus că instituţii internaţionale precum Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură, Banca Asiatică pentru Dezvoltare şi Banca Mondială ar trebui să lucreze împreună ca să satisfacă necesarul ridicat de finanţare a proiectelor de infrastructură din regiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9757
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5889
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8369
Gram de aur (XAU)Gram de aur348.3880

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb