Legea prevenţiei - în dezbatere publică

E.O.
Ziarul BURSA #Politică / 31 martie 2017

Ministrul Mediului de Afaceri: "Ne dorim o prevenţie a ceea ce înseamnă identificarea contravenţiilor pe tot spectrul de afaceri, fie de stat sau privat"

Proiectul Legii prevenţiei a fost pus în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Această iniţiativă legislativă prevede că firmele nu vor mai fi sancţionate imediat de către autorităţi, în cazul descoperirii unor nereguli, ci vor fi mai întâi consiliate de organele de control.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, ieri, în deschiderea şedintei de Guvern: "Legea prevenţiei este rezultatul unei munci de aproape două luni, o lege aşteptată de mediul de afaceri. (...)Este un proiect de lege prioritar pentru noi, parte prioritară care va ajuta mult mediul de afaceri".

În text este adăugată şi componenta pentru administraţie, a adăugat prim-ministrul.

Proiectul de lege prevede ca firmele să aibă la dispoziţie un termen de până la 90 de zile calendaristice, stabilit de comun acord de către inspector cu reprezentantul companiei, pentru remedierea unei probleme, înainte să fie sancţionate.

"Intrăm în etapa consultării extinse a prevederilor acestei legi, precum şi a listei contravenţiilor. Legea prevenţiei este un prim pas în emanciparea actului de control atât de necesar redinamizării mediului de afaceri şi a administraţiei publice", a spus ministrul Mediului de Afaceri, Alexandru Petrescu.

Propunerea legislativă va rămâne pe site-ul instituţiei până la data de 1 mai 2017.

La jumătatea lunii martie, preşedintele PSD Liviu Dragnea declara, la Adunarea generală a primarilor de municipii, că i-a cerut premierului Sorin Grindeanu că în Legea prevenţiei să fie introdus şi un capitol pentru administraţia locală, astfel încât instituţiile de control care constată disfuncţionalităţi să nu aplice sancţiuni, ci să prezinte un plan de conformare de care aleşii locali trebuie să ţină cont.

Legat de acest aspect, ministrul de resort a precizat, ieri: "Nu putem decupla mediul de afaceri de administraţia publică. Ne dorim o prevenţie a ceea ce înseamnă identificarea contravenţiilor pe tot spectrul de afaceri, fie de stat sau privat".

Printre altele, oficialul a menţionat că prevenţia se aplică doar acelor fapte care nu fac referire la activităţile unde intenţia de încălcare a legii este evidentă şi care reprezintă un grad de pericol ridicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro