LIVIU DRAGNEA, LA EMISIUNEA "VIAŢA SATULUI":"Subvenţia să nu mai fie impozitată"

L.I.
Politică /

Liviu Dragnea (Sursă foto: Facebook)

Liviu Dragnea (Sursă foto: Facebook)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, în emisiunea "Viaţa Satului" de la TVR 1 difuzată astăzi, mai multe măsuri care să vină în sprijinul fermierilor şi al crescătorilor de ovine, printre care eliminarea impozitului pe subvenţia agricolă, reglementarea unui impozit pentru zilieri, care să fie achitat o dată pe an, dar şi un ajutor de 200 de lei pentru ca aceşti crescători să nu mai vândă mieluţele în străinătate, scrie News.ro

În cadrul emisiunii, Liviu Dragnea şi Petre Daea au avut o întâlnire cu crescători de ovine din zona Sibiului şi a discutat cu aceştia principalele probleme cu care se confruntă, mai scrie agenţia.

Astfel, liderul PSD le-a spus că în ceea ce priveşte zilierii, fermierii vor plăti un impozit o dată pe an, conform unei grile care va fi stabilită de Ministerul Agriculturii.

"O problemă pe care o au aceşti oameni o reprezintă zilierii, oamenii cu care ei muncesc, oamenii care trebuie să practice o muncă foarte grea şi oameni care nu au studii superioase. Nu poţi să alergi după ei să îi controlezi, adică poţi, că au mai fost nişte oameni de pe la ITM să dea amenzi - 100, 200, 300 de milioane, 600 de milioane şi mie mi se pare o nebunie. Am spus aşa. La 1.000 de oi, la 2.000 de oi, 3.000 de oi se ştie cam cu câţi oameni munceşti. Se face o grilă pe care o vom face foarte curând, Ministerul Agriculturii împreună cu dumnealor. Pe acea grilă merg dumnealor şi spun: am 3.000 de oi, la 3.000 de oi te încadrezi pe grila asta, munceşti cu atâţia oameni, ai de plătit impozitul ăsta atât o dată pe an", a afirmat Liviu Dragnea, astăzi, în cadrul unei emisiuni de la TVR., potrivit agenţiei.

Acesta a mai adăugat: "Sunt unii care cumpără din România milioane de mieluţe. De ce? Ca să facă reproducţie. De ce să nu se facă la noi? Şi atunci am spus, nu putem să îi ajutăm pe oamenii ăştia? Ia 200 de lei şi ţine mieluţa până la fătare. Ia 100 de lei la început ca să ai garanţia că nu e păcăleală, după care 50 de lei, 50 de lei la un an şi la prima fătare".

El mai spus că va creşte subvenţia la lână de la un leu la doi lei pe kilogram: "La lână de la un leu pe kilogram la doi lei pe kilogram, subvenţie, faţă de cum a fost acuma. În ceea ce priveşte centrele de spălare lână, trei centre de spălare lână care se vor face prin Casa Română de Comerţ, urmează ca în perioada următoare Casa Română de Comerţ să analizeze împreună cu dumneavoastră, cu Ministerul Agriculturii ce trebuie să facă pentru organizarea exportului, în primul rând să achiziţioneze o navă pentru transport".

O altă măsură anunţată de liderul PSD este legată de eliminarea impozitului pentru orice subvenţie agricolă.

"Am mai vorbit despre subvenţii. Veniturile din păşuni, din fâneţe, care nu merg la primării, celelalte, să nu fie considerate venituri impozabile şi subvenţia să nu mai fie impozitată. Adică impozitul pe subvenţie, tot ce înseamnă subvenţie agricolă în România să fie eliminat şi banii ăştia să rămână la fermieri, 800-900 de milioane de euro care rămân la fermieri înseamnă un efort care merită şi cu care oamenii ăştia se dezvoltă în continuare", a explicat liderul PSD.

La întâlnirea respectivă crescătorii de ovine au făcut şi un grătar, iar Dragnea a gustat produsele preparate, spunând că toată carnea preparată este foarte bună, aceasta fiind producţie autohtonă, mai scrie News.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS