Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

LIVIU DRAGNEA: "Nu comentez previziunile nimănui"

T.T.
Politică /

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că actuala guvernare a mărit veniturile românilor pentru că preţurile "creşteau oricum" şi a subliniat că nu comentează prognoza BNR de 4,2% referitoare la inflaţia pentru finalul acestui an, afirmând în fiecare an se spune "că o să fie foarte rău".

Întrebat în legătură cu afirmaţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, privind prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, de 4,2%, Dragnea a spus că în fiecare an se spune că o să fie foarte rău, dar s-a dovedit că realitatea programului de guvernare "este că românii o duc mai bine".

"Nu comentez, că nu sunt comentatorul BNR, ştiu că Banca Naţională are nişte comentatori foarte buni şi foarte isteţi. Nu vreau să comentez asta şi, în general, nu vreau să comentez previziunile niciunei instituţii. S-a dovedit până acum, din fericire pentru români, că ceea ce am prognozat noi în programul de guvernare s-a confirmat în realitate. Ceea ce spuneau ei, de exemplu, UE sau Comisia Europeană spunea că o să avem o creştere economică de 3,3 %. Uite că avuserăm 5,1, alte agenţii de rating - 3,8 - 3,5 - 3,9, asta an de an, Consiliul Fiscal spunea că o să avem 4. În fiecare an ni se spune că o să fie foarte rău. Realitatea programului nostru de guvernare este că românii o duc mai bine şi creşterea economică este mai bună, deci nu vreau să comentez previziunile nimănui", a adăugat Dragnea, potrivit Agerpres.

Referitor la faptul că guvernatorul BNR a atras atenţia asupra unei creşteri accelerate a preţurilor în acest an, Dragnea a spus: "Noi nu putem micşora preţurile, nu există măsuri administrative să micşorezi preţurile. Să temporizăm, pe de o parte, ROBOR-ul, care nu mai este ROBOR, este un alt indice care va genera dobânzi mai mici la credite, pe de altă parte, preţurile le energie şi la gaze să fie plafonate".

"Ceea ce am făcut noi şi am făcut mereu a fost să mărim veniturile, pentru că aceste preţuri creşteau oricum, cele care cresc din diferite motive. Dacă noi nu am fi mărit veniturile românilor, gândiţi-vă ce se întâmpla acum, în ce situaţie erau pensionarii şi funcţionarii, oamenii care lucrează în întreprinderi, pentru că noi am mărit salariul minim. Pentru prima dată în istorie salariul mediu net a sărit la 3.000 lei, sunt datele statistice, salariul brut a sărit la 5.000 lei. Gândiţi-vă dacă rămâneam tot cu salariile din 2016 ce dezastru era în această ţară", a mai susţinut Dragnea.

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,3% pentru 2020.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. in 30 zile esti la balta alba . nu e previziune, e certitudine

    1. De unde stii, nenicule, pe ce te bazezi ? ; spune-mi si mie, sa ma pot bucura, sigur. Astept raspunsul tau si - ti fac si cinste c-o bere !

      pe aliniera planetelor

      in democratie penalii-s la puscarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS