Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

London Stock Exchange preia aproape 5% din Euroclear

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

London Stock Exchange preia aproape 5% din Euroclear

Afacerea valorează 278,5 milioane de euro 

London Stock Exchange Group Plc, operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE), va cumpăra 4,92% din Euroclear, cea mai mare casă de decontare (settlement) din Europa, plătind în schimb 278,5 milioane de euro (318,44 milioane de dolari).

Analiştii afirmau, anterior tranzacţiei, că o preluare a Euroclear de către LSE ar avea sens financiar. Euroclear are sediul în Bruxelles, iar LSE spune că achiziţia acestei societăţi îi va creşte profitul. Preluarea va fi finanţată cu lichidităţi existente şi datorii.

LSE a informat: "Investiţia LSEG este aşteptată să consolideze relaţiile operaţionale şi comerciale existente între operatorul bursier şi Euroclear, respectiv să furnizeze oportunităţi viitoare".

La Euroclear se derulează operaţiuni de settlement şi pentru tranzacţiile cu acţiuni şi obligaţiuni ce au loc la Euronext, rivalul mai mic al LSE.

Şi Intercontinental Exchange are o deţinere la Euroclear, iar în noiembrie 2018, banca franceză Societe Generale a vândut o cotă de 2,05% din Euroclear către firma firnanciară belgiană de stat SFPI.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS