LUCIAN BODE:''Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei''

G.U.
Politică / 2 august 2021

''Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei''

Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei, la flexibilizarea relaţiilor dintre autorităţi şi cetăţeni prin asigurarea unui acces facil la servicii esenţiale, concomitent cu oferirea de garanţii suplimentare de securitate privind protejarea identităţii, a precizat, astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, informează Agerpres.

"Cetăţenii trebuie să ştie că un document va înlocui cartea de identitate aflată în circulaţie din anul 1997 în mod treptat, până în august 2031, conform termenelor stabilite prin regulamentul european. De asemenea, cartea electronică de identitate este recunoscută în afara graniţelor ţării", a spus Bode.

Lucian Bode a adăugat că acest document facilitează accesul cetăţeanului la servicii publice prin preluarea funcţionalităţii cardului de sănătate şi implementarea unor servicii electronice de tip e-guvernare.

"Totodată, cetăţenii trebuie să ştie că poate fi solicitată de către părinţi sau tutori legali pentru copiii lor, încă de la naştere, cu o valabilitate variabilă, în funcţie de vârsta copilului, cartea electronică de identitate. (...) Aceasta conţine elemente suplimentare de siguranţă şi aceste elemente se datorează noilor tehnologii, ceea ce îi conferă titularului o protecţie suplimentară cu privire la identitatea proprie şi previne într-o mai mare măsură situaţiile de furt de identitate", a mai spus Bode.

Ministrul a mai precizat că în faza de proiect pilot urmează să fie armonizate toate aspectele ce ţin de implementare, astfel încât în faza de generalizare la nivel naţional infrastructura să fie testată şi să fie eliminate eventualele sincope în funcţionare, transmite Agerpres.

"Un element în plus, care validează utilitatea noului tip de document, îl reprezintă faptul că societatea a suferit schimbări şi au apărut noi cerinţe legate de securitate globală, inclusiv pe palierul asigurării unui control cât mai eficient la trecerea frontierei", a completat Bode.

Prin acest proiect pilot vor fi emise 5.000 de cărţi de identitate electronică.

"Astăzi, începând cu ora 13,00, sistemul devine funcţional aici, la Cluj-Napoca, fiind preluată prima cerere pentru eliberarea noului tip de act de identitate. Pentru început, acest lucru se va întâmpla la un singur ghişeu, obiectivul fiind extinderea fluxului de preluare la patru ghişee", a afirmat ministrul de Interne.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. LUCIAN BODE:

  ''Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la controlul eficient al populaţiei'' 

  1. Se poate face o reclamă cu:

   " Ce conține cartea de identitate cu cip?"  

   Bucuria de a o arata la vamă, in loc sa circuli liber!

   Dreptul de a plăti taxe babane într-o țară care nu oferă mai nimic...! 

  Ce facem cei care trebuie sa schimbam cărțile de identitate în august 2021?

  1. Va dati datele biometrice si va asezati cracanati in fata Fiarei mondiale, ce altceva sa faceti?

   Ai opțiunea să primești o CI clasică. Oricum ei fac niște teste acum, doar în Cluj, pentru 5000 de inși.

   Teste pe oameni? Mai experimentau unii cu niste seruri... Nu era mai simplu să facă mai întâi sistemele funcționale și apoi să introducă cipul?

  Nea' Bode, tu stii foarte bine ce inseamna cartea asta: control si supraveghere totala, sclavi cu acte pt cei care o cer!

  Ghiseul.ro nu e functional nici acum... Daca mergi intr-un oras mic sau intr-o comuna vei obeserva ca primaria desi s-a inrolat formal in sistem, nu a incarcat niciun fel de date acolo.. deci niste ratati.

  Nimeni nu va accepta acest nou instrument de control dupa pasaportul biometric, decat poate cei carora le expira buletinul (sub 1 milion de oameni). Cifra bate cu cei care au acceptat vaccinul.  

  O gramada de anonimi vor sa locuiasca in padure! Hard supravietition.... Goood....!

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro