LUCIAN BODE: "Sunt încrezător că RO-USAR va interveni exemplar la dezastrul din Turcia"

G.D.
Miscellanea / 6 februarie 2023

"Sunt încrezător că RO-USAR va interveni exemplar la dezastrul din Turcia"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că România demonstrează că este furnizor de protecţie civilă la nivel european prin participarea la misiunea internaţională de sprijin în Turcia, adăugând că este încrezător că echipa RO-USAR va interveni exemplar, aşa cum a făcut-o şi în alte misiuni, informează Agerpres.

"România a răspuns pozitiv unei solicitări de sprijin formulată prin intermediul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, ca urmare a cutremurului devastator produs noaptea trecută în Turcia, în apropierea oraşului Gaziantep.

Gestul României de a trimite într-un timp scurt o echipă complexă formată din 60 de oameni cu expertiză pe zona de căutare - salvare, pe zona medicală - este unul de solidaritate într-o astfel de situaţie tragică şi sunt încrezător că, şi de această dată, echipa RO-USAR va interveni exemplar, aşa cum a făcut-o şi în misiunea anterioară pe teritoriul Albaniei", a scris Bode, astăzi, pe Facebook.

Ministrul de Interne a subliniat că profesionalismul salvatorilor români este recunoscut pe plan mondial.

"Prin participarea la această misiune internaţională, România demonstrează că este furnizor de protecţie civilă la nivel european, fiind puternic angajată în misiunile de a proteja viaţa şi bunurile populaţiei în faţa ameninţărilor generate de multiple tipuri de risc. Sunt conştient de importanţa unui astfel de serviciu public şi îmi exprim recunoştinţa şi admiraţia pentru toate eforturile şi sacrificiile celor antrenaţi în salvarea de vieţi, a salvării comunităţilor din calea dezastrelor. Profesionalismul echipelor noastre de salvatori este recunoscut pe plan internaţional. Mărturie stau numeroasele misiuni de salvare la care au participat de-a lungul timpului, unde au beneficiat de o apreciere unanimă la nivel european, fiind de departe cei mai bine organizaţi", a adăugat Lucian Bode.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că România va trimite în Turcia o echipă de salvare RO-USAR formată din 60 de persoane şi patru câini de căutare. Trei aeronave vor transporta şapte tone de echipamente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9709
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5670
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8970
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.6908

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb