LUCIAN BODE:"Sunt încrezător că RO-USAR va interveni exemplar la dezastrul din Turcia"

G.D.
Miscellanea / 6 februarie

"Sunt încrezător că RO-USAR va interveni exemplar la dezastrul din Turcia"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că România demonstrează că este furnizor de protecţie civilă la nivel european prin participarea la misiunea internaţională de sprijin în Turcia, adăugând că este încrezător că echipa RO-USAR va interveni exemplar, aşa cum a făcut-o şi în alte misiuni, informează Agerpres.

"România a răspuns pozitiv unei solicitări de sprijin formulată prin intermediul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, ca urmare a cutremurului devastator produs noaptea trecută în Turcia, în apropierea oraşului Gaziantep.

Gestul României de a trimite într-un timp scurt o echipă complexă formată din 60 de oameni cu expertiză pe zona de căutare - salvare, pe zona medicală - este unul de solidaritate într-o astfel de situaţie tragică şi sunt încrezător că, şi de această dată, echipa RO-USAR va interveni exemplar, aşa cum a făcut-o şi în misiunea anterioară pe teritoriul Albaniei", a scris Bode, astăzi, pe Facebook.

Ministrul de Interne a subliniat că profesionalismul salvatorilor români este recunoscut pe plan mondial.

"Prin participarea la această misiune internaţională, România demonstrează că este furnizor de protecţie civilă la nivel european, fiind puternic angajată în misiunile de a proteja viaţa şi bunurile populaţiei în faţa ameninţărilor generate de multiple tipuri de risc. Sunt conştient de importanţa unui astfel de serviciu public şi îmi exprim recunoştinţa şi admiraţia pentru toate eforturile şi sacrificiile celor antrenaţi în salvarea de vieţi, a salvării comunităţilor din calea dezastrelor. Profesionalismul echipelor noastre de salvatori este recunoscut pe plan internaţional. Mărturie stau numeroasele misiuni de salvare la care au participat de-a lungul timpului, unde au beneficiat de o apreciere unanimă la nivel european, fiind de departe cei mai bine organizaţi", a adăugat Lucian Bode.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că România va trimite în Turcia o echipă de salvare RO-USAR formată din 60 de persoane şi patru câini de căutare. Trei aeronave vor transporta şapte tone de echipamente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb