LUDOVIC ORBAN:''Sistemul de sănătate va beneficia în următorii ani de o investiţie de aproape 7,5 miliarde euro''

G.U.
Politică / 23 noiembrie 2020

''Sistemul de sănătate va beneficia în următorii ani de o investiţie de aproape 7,5 miliarde euro''

Premierul Ludovic Orban a declarat că în următorii ani sistemul de sănătate va beneficia de o alocare totală de aproape 7,5 miliarde de euro, bani proveniţi din finanţări europene, potrivit Agerpres.

"Evenimentul de astăzi este un eveniment în care se semnează contractele de finanţare pentru dotarea a 10 spitale din municipiul Bucureşti. Guvernul României, odată cu izbucnirea pandemiei, a întreprins demersuri la nivelul Comisiei Europene, pentru a reuşi aprobarea alocării de sume din fonduri europene pentru înzestrarea spitalelor din România. Am reuşit să obţinem o finanţare de 1.270.000.000 de euro, bani destinaţi înzestrării spitalelor cu aparate, echipamente şi orice alte investiţii necesare. Această alocare de 1.270.000.000 de euro este urmată de alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate, este vorba de 6,1 miliarde de euro care vor fi alocaţi sistemului de sănătate în următorii 7 ani, 1,9 miliarde de euro prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă şi 4,9 miliarde de euro urmează să fie alocaţi în cadrul bugetului UE 2021-2027 din fondurile de coeziune. Gândiţi-vă că este vorba, în total, de o investiţie de aproape de 7,5 miliarde de euro, investiţie care vine să suplinească absenţa unor finanţări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale în sănătate", a declarat Ludovic Orban, astăzi, la Palatul Victoria.

El a explicat că, în total, contractele de finanţare pentru Bucureşti vor fi destinate către 22 de spitale, transmite Agerpres.

"Pentru Bucureşti, astăzi se semnează contractele de finanţare pentru 10 spitale, în total contractele de finanţare pentru Bucureşti vor fi destinate către 22 de spitale, iar suma alocată pentru dotarea spitalelor cu aparatură, echipamente şi alte investiţii necesare va fi de peste 100 de milioane de euro", a spus Orban.

Premierul a adăugat că Guvernul are în plan realizarea celor 3 spitale regionale, pentru care s-au semnat, deja, contractele de finanţare - Spitalul Regional Iaşi, Spitalul Regional Craiova şi Spitalul Regional Cluj Napoca.

"De asemenea, avem ca obiectiv construcţia de încă 10 noi spitale de rang spital judeţean, de asemenea, modernizarea de spitale judeţene, modernizarea de spitale municipale şi orăşeneşti cu alocare de fonduri, absolut fără precedent", a adăugat Orban.

Premierul a participat la semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene a 10 proiecte ce vor fi implementate de spitale din Bucureşti în scopul creşterii capacităţii de răspuns la criza sanitară provocată de COVID -19, notează sursa citată.

Prezent la eveniment, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a salutat faptul că Guvernul şi Ministerul Fondurilor Europene au reuşit să ofere un "răspuns rapid" la "o criză sanitară fără precedent".

"Trăim o criză sanitară fără precedent şi e nevoie de un răspuns rapid. Sunt fericit că Guvernul şi Ministerul Fondurilor Europene au reuşit să aibă acest răspuns rapid, e vorba de 10 spitale care ţin şi de reţeaua Administraţiei Spitalelor, dar şi de Primăria municipiului Bucureşti şi de Ministerul Sănătăţii, care primesc astăzi o finanţare pentru coronavirus. Vreau să vă asigur colaborarea noastră, evident cu spitalele din subordinea noastră, dar şi cu celelalte structuri de sănătate naţionale. Deja avem o colaborare foarte bună cu Direcţia de Sănătate Publică, avem o colaborare foarte bună cu Ambulanţa Bucureşti -Ilfov. Este un efort comun pe care trebuie să-l faceţi şi vă asigur de toată deschiderea şi colaborarea noastră. Sunt convins că fiecare dintre cele 10 spitale, domnii directori sunt aici, care primesc această finanţare, vor folosi aceste resurse pentru a se moderniza şi mai ales pentru a salva vieţi omeneşti", a declarat Nicuşor Dan.

La eveniment au mai participat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi managerii unităţilor sanitare care implementează proiectele.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Si salturi exponentiale cu costurile de sanatate, ca la americani... o sa ajungem sa vindem case si terenuri pentru sanatate la batranete si sa ramanem si datori!

  Iar o jucati ca in 1870-1920 cand au crescut costurile cu sanatatea pana in marea criza economica si razboaiele aferente. 

  Pacat ca lumea nu citeste istorie economica... pacat.... 

  Hmmm oare de ce inclinase populatia spre "socialism" din cauza vinelui oferit prea mult de "liberalismul corupt" sau din cauza hotiei ce a uzat ciclic increderea in sistemul monetar perpetuat? 

  Spalatul pe creier in socializm a reusit sa stearga amintiri ce nu au mai fost povestite prin viu grai de bunic si strabunici cum "liberalii" bateau oamenii prin piete si strazile din bucuresti (1930) si atatau la revolte sau manipulau voturile... da nu e de mirare ca taranimea proasta a inclinat spre alte idealuri toxice.... ambele comportamente politice sunt capusate de indivizi ce sug seva societatii... 

  1. cred ca trebuie sa fii nebun la cap sa crezi minciunile lui orban.ei,nu au avut cateva sute de milioane sa mareasca alocatiile si viseaza la miliarde de la UE. Sa vedeti MUIE,de la europeni de vor fi pe strazi numai oameni care vor vomita de la coleteala. sper ca dupa alegeri sa ramana decat cu aceste visuri care nu sunt decat niste vedenii,aruncate inspre romani,doar vor castiga parlamentarele. Asa ca romani,raspundetii cum se cuvine,la vot.!

  banii se vor duce la firmele clientelei de partid si ale securitatii , pe fleacuri inutile bolnavilor , masti , dezinfectanti si altele, la preturi de opere de arta .

  Aiurea, din bani europeni, sunt din banii pe care-i ia Potaia Cîţu din imprumuturile lui fara numar!

  O sa vedem sistem de sanatate de la orban cum am vazut autostrazi cand era ministru tranporturilor

  Spitalele românești ard in flăcări și aștia promit miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro