LUDOVIC ORBAN:"Decizia de prelungire a stării de alertă nu are un conţinut politic"

S.B.
Politică / 11 iunie 2020

"Decizia de prelungire a stării de alertă nu are un conţinut politic"

Premierul Ludovic Orban a declarat, azi, la începutul şedinţei de Guvern, că "starea de alertă este indispensabilă pentru a menţine toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecţia sănătăţii şi vieţii cetăţenilor", Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă urmând a fi adoptată săprămâna viitoare. Orban susţine că "decizia de prelungire a stării de alertă nu are un conţinut politic", fiind bazată pe datele specialiştilor, informează news.ro.

"Am văzut că în media a apărut informaţi că astăzi vom lua decizia de prelungire a stării de alertă. Nu vom lua astăzi decizia de prelungire a stării de alertă, decizia o vom lua săptămâna viitoare, la finalul perioadei pentru care am declarat stare de alertă prin hotărâre de Guvern cu aprobarea Parlamentului. Deci vom avea şedinţa de Guvern care vom adopta hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă săptămâna viitoare, în prima şedinţă care se va organiza. Se ştie că starea de alertă este instituită până în data de 16 iunie inclusiv. Obligaţia noastră este să adoptăm hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă până la expirarea perioadei. Adică hotărârea de Guvern va trebuie publicată în Monitorul Oficial pe 16 iunie", a anunţat Ludovic Orban, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit sursei citate, premierul a explicat că "starea de alertă este indispensabilă pentru a putea menţine în vigoare toate reglementările, indiferent că sunt hotărâri de Guvern, ordine de ministru, toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecţia sănătăţii şi vieţii cetăţenilor, indiferent unde se realizează această protecţia prin intermediul reglementărilor pe care le-am stabilit, că este vorba de locul de muncă, de mijloace de transport în comun, de spaţii comerciale, de terase şi toate categoriile de activităţi pentru care există reglementări care au fost instituite doar cu scopul de a feri cetăţenii români de pericolul infectării cu coronavirus".

"Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie care are un conţinut politic şi din acest motiv am fost mirat să văd că se politizează acest subiect. Decizia de prelungire a stării de alertă este o decizie care este susţinută de aproape toţi specialişii alături de care am muncit în această perioadă şi care consideră că este singura soluţie reală care permite guvernului şi autorităţilor implicate în bătălia cu Covid să aibă la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a ţine în frâu, pentru a ţine sub control răspândirea acestui virus", a mai declarat premierul.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Nici științific

  1. Sigur ca nu e continut politic si stiintific. Motivul este ca mai au de luat spagi. In plus, mai e loc de distrus asa cum au primit ordine.

  nu imi doresc sa bat campii

  dar: din 22 sau 29 iunie 2020 e posibil sa reapara cazuri noi de covid19 (de ordinul sutelor - multe sute, nu 2-3- sau pana in /in jur de 1000 pe zi)... 

  e posibil sa ne reintoarcem la starea de urgenta la / pana la 01. iulie. 2020. 

  Repet: nici eu nu sunt sigur de ce zic in acest caz.

  Dar sansele sunt enorme in directia asta. Urmariti dinamica situatiei din 22 sau din 29 iunie 2020. Poate gresesc. Eu cred ca nu.  

  Intr-adevar, prietenii sai de pahar si trabucuri de la Guvern, stiu de ce!

  1. Țepeș, la cât esti de agitat, nu cred că un pahar plin te lasă indiferent!

   Iar te caci intelectual pe acest site?

   Ai vărsat paharul?

   Numai daca l-as confunda cu ma-ta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

25 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3816
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7642
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9008
Gram de aur (XAU)Gram de aur258.9166

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro