LUDOVIC ORBAN, DESPRE SITUAŢIA DIN TIMIŞ:"Preşedintele interimar şi secretarul general de la nivelul judeţului sunt responsabili"

S.B.
Politică / 01 august

"Preşedintele interimar şi secretarul general de la nivelul judeţului sunt responsabili"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţă că a dat o dispoziţie, dublată de o altă dispoziţie a Comisiei de organizare a Congresului PNL, prin care toţi membrii PNL care îndeplinesc condiţiile pentru a vota la alegerile interne pentru şefia PNL Timişoara să fie incluşi pe listele cu delegaţi, informează news.ro.

"Preşedintele interimar, secretarul general de la nivelul judeţului sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine înregistrate de Partidul Naţional Liberal în urma modului dezastruos în care au organizat alegerile şi mai ales încălcările grosolane ale prevederilor statutare", afirmă liderul liberal.

Întrebat dacă crede că Brătienii ar fi fost mândri de urmaşii lor de la Timiş, care au făcut scandal la conferinţa de alegeri pentru preşedinţia PNL Timişoara, Ludovic Orban a acuzat "încălcarea grosolană" a statutului partidului de către organizatorii alegerilor interne.

"Am transmis chiar o dispoziţie în calitate de preşedinte, în care am solicitat includerea pe convocator a tuturor membrilor PNL care, în conformitate cu prevederile statutare, aveau dreptul să voteze. Repet, ca să se ştie: toţi membrii Partidului Naţional Liberal care erau membri la data de 31 decembrie 2020 şi care şi-au plătit cotizaţia până la momentul conferinţei municipale Timişoara aveau dreptul să voteze. Nu numai eu, în calitate de preşedinte, am transmis această dispoziţie către Biroul local interimar, ci şi comisia de organizare a Congresului condusă de domnul preşedinte Stolojan, care a solicitat acelaşi lucru. În conformitate cu prevederile statutare, le-am atras atenţia că nerespectarea dreptului de vot va afecta corectitudinea alegrilor şi, dacă nu se respectă dreptul de vot al membrilor PNL îmi rezerv dreptul de a ataca la Curtea de Onoare şi Arbitraj rezultatele acestei conferinţe de alegeri", a afirmat Ludovic Orban duminică, în judeţul Vrancea, la finalul conferinţei judeţene a filialei PL din acest judeţ.

Orban apreciază că nerespectarea dreptului de a alege şi de a fi ales, dar şi a celorlalte drepturi, este o încălcare a drepturilor statutare, iar aceasta poate fi sancţionată

"Îmi pare rău că s-a ajuns a nu ştiu câta oară în Timiş la situaţie de tensiune. Nu înţeleg de ce e nevoie de jandarmi, nu înţeleg de ce e nevoie de bodyguarzi. Cei care au organizat, respectiv preşedintele interimar, secretarul general de la nivelul judeţului, sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine înregistrate de Partidul Naţional Liberal în urma modului dezastruos în care au organizat alegerile şi mai ales încălcările grosolane ale prevederilor statutare, în special a dreptului fundamental al fiecărui membru al Partidului Naţional Liberal de a-şi exercita dreptul de vot", a adăugat preşedintele PNL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunt iresponsabili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro