LUDOVIC ORBAN:''Din câte ştiu, în octombrie s-au comandat 12.000 de fiole de Remdesivir, iar în noiembrie - 14.000''

G.U.
Politică / 09 noiembrie 2020

''Din câte ştiu, în octombrie s-au comandat 12.000 de fiole de Remdesivir, iar în noiembrie - 14.000''

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că, din informaţiile pe care le are, pentru luna noiembrie, autorităţile române au comandat, în baza cotei contractate de la nivel european, 14.000 de fiole de Remdesivir, medicament folosit în tratamentul împotriva COVID-19, conform Agerpres.

"În ceea ce priveşte achiziţionarea Remdesivir-ului, a existat un acord la nivel european. Pe baza acestui acord, fiecare ţară membră a UE, în baza cotei contractate de la nivel european, a comandat un anumit număr de fiole. Din câte ştiu, în octombrie s-au comandat 12.000 de fiole, iar pe noiembrie - 14.000 de fiole. Există, acest medicament există. Sistemul este... Spitalele care sunt în lupta anti-COVID transmit necesarul cu o anumită periodicitate, de regulă când se apropie de finalul stocului, către Ministerul Sănătăţii, iar Ministerul Sănătăţii, există o adresă de mail pe care se transmit solicitările", a afirmat Ludovic Orban, întrebat despre faptul că unii preşedinţi de consilii judeţene reclamă lipsa acestui medicament.

Întrebat dacă la Ministerul Sănătăţii sunt, în acest moment, suficiente doze de Remdesivir, premierul a spus: "După informaţiile pe care le am, da".

"Faptul că sunt unii preşedinţii de consilii judeţene care spun că nu există Remdesivir, ar trebui să vă uitaţi cine sunt aceşti preşedinţi şi dacă nu cumva au altă culoare politică decât culoarea politică a noastră. Ei încearcă să-şi facă campanie, nu are nicio treabă preşedintele consiliului judeţean cu Remdesivir-ul şi, în general, cu transmiterea medicamentelor pentru tratare. Managementul spitalului (...), în funcţie de estimarea pe perioada care urmează, trebuie să solicite alocarea cantităţii de care are nevoie", a explicat Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro