Abonament gratuit

LUDOVIC ORBAN:"Există un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ"

I.M.
Politică /

"Există un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ"

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seară, după respingerea OUG privind anticipatele de Comisia juridică din Senat, că există un grup Ultras al PSD "care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ, care dă votul orbeşte, fără să analizeze actele normative", informează News.ro.

"Să fie foarte clar că există o procedură de dezbatere şi adoptare, deocamdată este în Comisia juridică de la Senat şi e foarte clar că la Senat există un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ, caredă votul orbeşte, fără să analizeze actele normative. OUG privind alegerile parlamentare este o ordonanţă care aduce foarte multe îmbunătăţiri procesului electoral, care întăreşte drepturile cetăţenilor, care permite o reprezentare corectă a Disporei, conforme cu numărul celor care votează, numărul cetăţenilor români cu drept de vot care muncesc în străinătate înregistraţi. Este o ordonanţă care permite extinderea procedurilor de la prezidenţiale care au permis românilor din Diasporă să îşi exprime votul fără niciun fel de constrângere şi la alegerile parlamentare şi care, de asemenea, reglementează situaţia alegerilor anticipate care nu era reglementată în legea adoptată în 2015", a declarat premierul Ludovic Orban.

Domnia sa a adăugat: "Să respingem în absurd fără niciun fel de explicaţii o reglementare de care e nevoie, o reglementare indispensabilă pentru asigurarea procesului electoral în bune condiţii în cazul alegerilor anticipate arată o lipsă totală de raţiune".

Premierul a mai afirmat că organizarea alegerilor anticipate depinde de mai mulţi factori.

"În primul rând, de momentul în care se îndeplinesc condiţiile constituţionale pentru a putea dizolva Parlamentul, care să permită preşedintelui să dizolve Parlamentul. În al doilea rând, de modul în care va fi aprobată OUG privitoare la organizarea alegerilor parlamentare. (...) Deocamdată, nu avem să ne pronunţăm decât la o posibilă dată pentru organizarea alegerilor locale. Orice fel de previziune legată de data alegerilor parlamentare nu poate fi făcută astăzi. Din momentul în care se vor întruni condiţiile constituţionale care să permită preşedintelui să dizolve Parlamentul putem face o predicţie corectă, chiar să anunţăm data alegerilor parlamentare", a mai menţionat Orban.

Întrebat dacă loistic ar fi preferabil să fie separate, Orban a spus: "E posibil să se desfăşoare în paralel cele două campanii şi e posibil ca alegerile să fie foarte apropiate".

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsă, marţi, de senatorii din Comisia juridică.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E posibil sa nu fie alegerii anticipate asa ca sa ne lase dracu in pace.In loc sa se gandeasca cum sa guverneze mai bine tara ,Orban se gandeste la cai verzi pe pereti.Mai bine ar lasa-o mai moale cu ce stie el ca are probleme.

    Dar ceva productiv, sunteti in stare sa faceti. Am inteles, nu va lasa psd, atunci de ce v-ati mai apucat? Nu ati urlat de 3 ani ca nu colaborati cu psd, acum ce pretentii aveti? Pt tara - nimic, doar dati din gura pe aceleasi subiecte obosite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS