ICT

LUDOVIC ORBAN: Finanţarea IMM-urilor continuă şi în 2021

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 12 februarie

Programele de creditare cu garanţii de stat - IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing, IMM Factor, adoptate de Guvernul anul trecut, vor continua şi în 2021, şi vor putea fi accesate de noi beneficiari, a afirmat, ieri, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Comisia Europeană a apreciat eficienţa acestor programe la nivelul statelor membre şi a adoptat o nouă prelungire a Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat pentru companiile afectate de pandemia Covid-19 până la 31 decembrie 2021. (...) În 2020, Guvernul pe care l-am condus a adoptat mai multe programe de garantare pentru asigurarea accesului la finanţare pentru companii, în contextul crizei provocate de pandemia Covid-19, care au avut un impact substanţial în economie prin salvarea multor afaceri şi a locurilor de muncă asigurate de acestea. Unul dintre aceste programe, IMM Invest, a devenit cel mai de succes program de garantare pentru companii din România prin acordarea a 25.586 de finanţări garantate de stat, în valoare de peste 15 miliarde de lei, în doar 6 luni de la adoptare", a afimat Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a asigurat pe antreprenorii din ţara noastră că în 2021 vor fi folosite toate resursele bugetare disponibile şi mecanismele europene pentru relansarea creşterii economice.

Ludovic Orban nu a scris însă nimic despre problemele cu care se confruntă implementarea măsurilor 1, 2 şi 3, introduse pentru finanţarea IMM-urilor, prin OUG 130/2020, OUG 174/2020, OUG 199/2020 şi legea 220/2020. Amintim că pentru măsura 1 - granturi de 2000 euro pentru microîntreprinderi, PFA-uri, întreprinderi familiale şi întreprinderi individuale, nu a fost cheltuită toată suma alocată şi că este posibil ca ea să fie redeschisă cu introducerea unor noi coduri CAEN. Finanţarea pe măsura 2 - granturi pentru capitalul de lucru - nu a fost finalizată deoarece mai există companii care nu au primit fondurile solicitate, din cauza faptului că încă nu avem bugetul de stat pentru anul în curs. În privinţa măsurii 3 - prin care se acordă granturi între 50.000 şi 200.000 de euro pentru investiţii - aceasta este blocată din cauza criteriului de cofinanţare exploatat la maximum de companiile puternic din punct de vedere financiar şi din cauza suspiciunilor privind fraudarea datelor de pe platforma aplicaţiei de către persoane care nu ar fi trebuit să aibă acces la aceste date sau de angajaţi ai sistemului bancar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro