LUDOVIC ORBAN:''Gazul românesc trebuie să ajungă în casele românilor pentru creşterea calităţii vieţii''

G.U.
Politică / 28 noiembrie 2020

''Gazul românesc trebuie să ajungă în casele românilor pentru creşterea calităţii vieţii''

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că gazul metan trebuie să ajungă în cât mai multe din casele românilor şi să conducă astfel la o creştere a calităţii vieţii acestora, în acest sens Guvernul alocând peste un miliard de euro pentru înfiinţarea de reţele de distribuţie a gazelor în localităţile care nu beneficiază încă de aceste facilităţi, potrivit Agerpres.

Prezent în localitatea Jupa, din judeţul Caraş-Severin, cu prilejul finalizării lucrărilor la faza I a gazoductului BRUA, Orban a menţionat că vor fi susţinute şi acele proiecte prin care se valorifică, în mod superior, gazul metan, prin sisteme de cogenerare a energiei electrice şi termice.

"Gazul românesc trebuie să ajungă în casele românilor şi trebuie să crească calitatea vieţii pentru fiecare dintre români. Noi garantăm lucrul acesta pentru că, în afară de investiţiile Transgaz, deja am alocat peste un miliard de euro - 234 de milioane de euro din actualul exerciţiu financiar şi 800 de milioane de euro din viitorul exerciţiu financiar - pentru înfiinţarea de distribuţii de gaz în localităţile care nu beneficiază de conectarea la reţeaua de gaz. De asemenea, susţinem, atât din fonduri europene, cât şi din fonduri de modernizare, investiţii extrem de importante, de utilizare a gazului natural în producerea în sistem de cogenerare, cu randamente de peste 95%, de energie electrică şi de energie termică", a spus premierul.

El a arătat că sistemul de termoficare din România are nevoie de investiţii masive pentru a reduce pierderile, în contextul în care acest sector a "suferit enorm" în ultimii 20 de ani, notează sursa citată.

"Se ştie că sistemul de termie din România a suferit enorm în ultimii douăzeci şi ceva de ani, că are nevoie de investiţii masive, că trebuie să introducem randamente foarte mari, trebuie să aducem eficienţă, trebuie să reducem pierderile, atât pierderile pe reţele, cât şi pierderile din clădiri. De asemenea, avem finanţări extrem de importante, inclusiv pentru izolarea termică a clădirilor", a precizat Orban.

Totodată, şeful Guvernului a menţionat că vor fi încurajate şi proiectele de petrochimie prin care gazul metan va fi valorificat în mod superior. "Închei prin a spune că vom căuta să susţinem acele proiecte care valorifică această resursă pe care o avem, gazul natural, într-un mod superior. Să nu uităm că am avut o industrie petrochimică dezvoltată şi care poate să fie reclădită bizuindu-ne pe această resursă importantă", a punctat premierul.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi primul ministru Ludovic Orban au participat sâmbătă, în localitatea Jupa, din judeţul Caraş - Severin, la finalizarea lucrărilor gazoductului BRUA, o investiţie în valoare de 423 de milioane de euro care permite diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze a României.

Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Faza I asigură capacităţi de transport bidirecţional de 1,5 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Bulgaria şi 4,4 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Ungaria.

Proiectul a fost declarat de Comisia Europeană ca fiind de importanţă strategică.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. "gazul metan trebuie să ajungă în cât mai multe din casele românilor"

  degeaba ajunge! populatia nu isi permite financiar, gazul este un lux! 

  e precum apa curenta la sate, cite gospodarii isi permit luxul apei curente! 

  pentru jumătate dintre gospodării si lemnele sunt un lux! 

  incalzirea se face cu diverse deseuri recuperate de la gunoi (plastic, peturi, etc)  

  oare de ce! venituri prea mari ale populatiei?  

  nu trebuie decit sa mergi seara la periferia marilor orase si simti in aer

  mirosul de cauciuc ars,  

  1. Nu e un lux că ar fi scump ci pentru că 60% din teritoriul României nu are rețea, cum nu are nici apă, nici canalizare, nici internet...nimic. se caca in fundul curții .

   Din acest motiv acești impostori vorbesc de blana ursului din pădure - au doar o conductă goală, fara gaz in ea și fără o companie viabila dispusă sa extragă gazul din Marea Neagră și să-l bage pe conducta.

   Visează Orbane visează...! 

  Că TREBUIE știm de 1.000.000.000 ani !!! Altceva mai crâncen !!!

  Si la pret liberalizat ca Romanii sa poata licita pe bursa pentru propriul gaz cu cei din Germania.

  Mandolină, cum explici tu că în Mureș ocupă, un vânzător de cafea la tec, postul de director la apele Române, așa doar că e membru de partid? Vedeți clipul celor de la recorder.

  1. Ordin pe unitate de la partidul meu

  GAZ,APĂ,WC,CURENT ; DESFIINȚEAZĂ WC PUBLIC ȘI ANGAJEAZĂ 3 MILIȚIENII Ș-O SINECURISTĂ ....

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro