LUDOVIC ORBAN:Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două pachete de legi

F.D.
Politică /

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două pachete de legi

Premierul Ludovic Orban a anunţat, în şedinţa de Guvern, că executivul îşi va asuma răspunderea pe două pachete de legi. Primul include prorogarea unor termene prevăzute în legile justiţiei, legea plafoanelor bugetare şi abrogarea ordonanţei 51, pentru a permite decontarea transportului elevilor. Va urma apoi asumarea răspunderii pe abrogarea unor prevederi din OUG 114, cunoscută şi ca "ordonanţa lăcomiei".

"Prima este angajarea răspunderii pentru un proiect de lege care va cuprinde modificări în două domenii şi care va cuprinde şi Legea plafoanelor bugetare. Am reuşit să fixăm ca obiectiv să adoptăm legea bugetului de stat până la finalul anului. Pentru a putea finaliza Legea bugetului de stat şi de asemenea, pentru a putea înainta Parlamentului Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor de stat avem nevoie aprobarea Legii plafoanelor. Ştiţi foarte bine că a existat o speţă la CCR în care s-a spus foarte clar că Legea bugetului de stat nu poate fi dezbătută şi aprobată fără să existe aprobată anterior legea plafoanelor", a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, a precizat el, "prima angajare de răspundere va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în Legile Justiţiei privitoare la pensionarea anticipată a magistraţilor, privitoare la trecerea de la complete de 2 la complete de 3, şi de asemenea, prorogarea termenului de intrare în vigoare a măririi vechimii necesare pentru intrarea în magistratură, de la doi la patru ani", a spus Orban, precizând că aceste proiecte ar urma să fie abrogate anul viitor.

Dacă aceste măsuri ar intra în vigoare, justiţia din România ar fi "aruncată în aer", a avertizat premierul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS