Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

LUDOVIC ORBAN:"Guvernul va plăti şomaj tehnic angajaţilor din domeniile care nu şi-au reluat activitatea."

S.B.
Politică /

"Guvernul va plăti şomaj tehnic angajaţilor din domeniile care nu şi-au reluat activitatea."

Premierul României, Ludovic Orban a făcut declaraţii, în această seară, cu privire la ajutorul pe care România îl va primi de la UE pentru redresarea economică şi despre starea de alertă. Dupa încheierea declaraţiilor legate de sprijinul pe care îl vor primi românii afectaţi de criza COVID-19, premierul a criticat decizia CNCD de a-l amenda pe preşedintele Klaus Iohannis pentru afirmaţiile legate de trecerea proiectul privind autonomia Ţinutul Secuiesc.

În declaraţia sa, Ludovic Orban a susţinut că statul va continua să acorde şomaj tehnic angajaţilor din domeniile afectate în continuare de criza cauzată de pandemia de coronavirus şi că cei care nu se află în situaţia respectivă vor primi un "alt sprijin".

Ludovic Orban a mai declarat: "Ţările membre pot să acceseze sume mari de bani cu condiţia oferirii de garanţii. România va oferi garanţii de până la 400 milioane de euro şi va beneficia, după calculele noastre, de o sumă între 3 şi 5 miliarde de euro din cele 100 de miliarde, suma totală pusă la dispoziţie.".

Cu privire la starea de alertă, Ludovic Orban a spus: "Am extrem de multe observaţii legate de modul în care Parlamentul a tratat proiectul nostru de lege şi prin modificările făcute ne-a restrâns cât de mult a putut posibilităţile de acţiune.", acesta susţine că Parlamentul nu putea, legal si constituţional, să aducă modificări unei hotărâri de Guvern.

La finalul declaraţiilor, premierul a comentat decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării de a-l amenda pe preşedintele Klaus Iohannis, spunând că afirmaţiile acestuia nu au fost o discriminare, ci o demascare a unor favoritisme politice.

"Am rămas stupefiat de decizia CNCD. O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea şi regimul discriminatoriu. Preşedintele României este victima unei decizii pur politice care arată clar că toate instituţiile cotropite de PSD iau decizii împotriva legii.", a mai declarat Ludovic Orban, în încheierea declaraţiilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu stiu cum e cu somazul tehniceu am depus cerete si degeaba nam luat am pfa misa desfacut contractul an martie am depus cereri si degeaba nustiu cati romani sant care nau luat ori au gresit la acte cei de facut?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS